Noi sancțiuni pentru cei care abandonează gunoaiele! A fost modificată legea!

Persoanele care nu gestionează deșeurile conform normelor vor scoate mai mulți bani din buzunar. Mai mult decât atât, odată cu modificările Legii 211/2011 a fost introdusă și o sancțiune complementară.

Mai puțin de 10% din deșeurile produse anual de un român sunt reciclate, în vreme ce media din Uniunea Europeană este de 28%. Dacă regulile de bun simț nu sunt respectate, autoritățile merg pe varianta amenzilor usturătoare. Potrivit noilor modificări aduse Legii 211/2011, pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, persoanele fizice vor fi nevoite să scoată din buzunar între 3.000 și 6.000 de lei, față de 1.000 sau 2.000 de lei, iar cele juridice între 20.000 și 40.000 de lei. 

Mai mult, a fost introdusă și o sancțiune complementară prin care cei care abandonează gunoaiele sunt obligați să le ridice, să curețe terenul și să le predea societăților autorizate în acest sens. Totul, din banii proprii. „Subliniem că toate persoanele fizice și juridice au obligația de a colecta separat deșeurile menajere și reciclabile, de a le încredința în vederea eliminării și valorificării doar operatorilor economici autorizați să presteze serviciul de colectare a deșeurilor. Abandonarea deșeurilor și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate este interzisă”, au transmis reprezentanții Comisariatului Județean Timiș din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. 

Măsurile au fost publicate în Monitorul Oficial.

De interes:  9 Tipuri de femei in functie de personalitatea lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.