Vrei sa-ti deschizi o afacere, dar nu dispui de un buget generos pentru a-ti vedea visul transpus in realitate? Solicitarea unor fonduri europene nerambursabile iti poate veni in ajutor si sa-ti ofere total sau partial intregul sprijin financiar de care ai nevoie. Trebuie sa stii inainte de toate ca nu oricine poate solicita fonduri europene si ca ele nu se aloca cu usurinta oricui. Asadar, pentru a solicita fonduri europene este necesar inainte de toate sa fii o persoana juridica si sa ai un partener pe masura, cu ajutorul caruia sa stabilesti o forma de colaborare de tip consortiu. Totodata, vei avea nevoie si de un proiect bine pus la punct, dar si de o idee de afacere benefica si oportuna, care are un impact urias in atragerea acestor fonduri europene. Daca esti curios ce tip de afaceri pot atrage fonduri europene, atunci iti venim in ajutor cu cateva idei.

Idei de afaceri cu fonduri europene

Deschiderea unei afaceri cu fonduri europene are in principal cresterea fortei de munca, oferirea unei oportunitati de afirmare pe piata de afaceri a antreprenorilor cu vocatie, cat si reinvierea traditiilor sau deschiderea unei afaceri inedite, cu potential. Iata cateva idei de succes pentru care poti primi fonduri europene.

  • Afaceri cu stupi de albine
De interes:  Impactul pozitiv pe care știrile îl au

Daca ai fost dintotdeauna fascinat de natura si de insecte, asta este sansa ta sa transformi placerea intr-o adevarata afacere de succes

Sunt sustinute afacerile care prevad un stil de viata sanatos si sustenabil precum cresterea albinelor, producerea produselor apicole de oricine naturala si/sau comercializarea acestora.

Asadar, poti fi cu usurinta finantat de catre Uniunea Europeana pentru a pune bazele unei afaceri in domeniul apicol.

  • Agricultura

Din nou, in condintiile in care dispunem de tot mai putine persoane interesate de tot ceea ce inseamna agricultura si dezvoltarea acestui segment, se ofera finantari generoase pentru a transforma terenurile lasate in paragina sau fara uz, intr-o adevarata afacere profitabila. Poti opta pentru realizarea unei agriculturi ecologice, pentru o afacere cu cresterea pomilor fructiferi si vanzarea fructelor, pentru idei de afaceri ce presupun infiintarea unor sere de plante cu vanzarea ulterioara a roadelor obtinute (legume, fructe, flori etc.).

Astfel, meseriile pe care le-am mostenit de la bunici se pot transforma intr-o afacere de succes care sa te puna in topul antreprenorilor de succes din Romania.

  • Restaurant
De interes:  Outfitul de toamnă și DOOM2. (II) O alternativă la pulovEr

Atunci cand dispun de timp liber sau cand doresc sa se relaxeze in compania persoanelor dragi fara eforturi extra, oamenii vor fi incantati si incurajati sa serveasca o cina la un restaurant cu preparate inspirate din bucataria traditionala, internationala sau de inspiratie mixta. De altfel, un restaurant este locul ideal in care se vor putea destinde turistii care ajung prin diferite zone in vacantele lor.

Asadar, deschiderea unui restaurant prin finantarea cu fonduri europene este o alta idee de afacere care poate deveni cu adevarat profitabila. In aceeasi sfera intra si constructia unor pensiuni, poate chiar a unor complexe hoteliere.

Desi in spatele unei afaceri finantate cu fonduri europene este foarte mult de munca, acestea pot fi calea catre succes pentru persoanele cu spirit de initiativa.Citeste mai mult pe pagina noastra.

Servicii de printare 3D

Printarea 3d devine tot mai accesibila. Au aparut in ziua de azi zeci de modele de imprimante 3D, care iti permit sa creezi un obiect fizic dintr-un model creat pe calculator. Exista programe speciale de modelare 3d si pare ca tot mai multi tineri incep sa se specializeze in acest domeniu, fiind unul de viitor.

De interes:  Cadouri recomandate de pus sub bradul de Craciun

Avantajele crearii obiectelor la imprimante 3d sunt evident timpul mai scurt de asteptare si costurile reduse de productie. Companiile mari prefera sa apeleze la companii externe pentru a inlocui sau crea diverse obiecte de care au nevoie pentru echipamentele lor. Ca idee, gasim utilitate pentru printarea 3D in medicina dentara, domenii creative, auto, productie, publicitate etc. Exista o plaja larga de companii care au nevoie de aceste servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.