Pe măsură ce ne apropiem de jumătatea lui august, când echipa va relua pregătirea, SCM Timișoara își conturează tot mai clar lotul. Sub comanda lui Dragan Petricevic vor activa și jucători care au evoluat în alb-violet sezonul trecut, dar și noutăți. După Adam Mirkovic și Troy Franklin, cu echipa bănățeană a semnat și Anders Abu Teir, jucător care are și cetățenie română.

Momentan, clubul are patru jucători străini antamați. Americanul Sherwood Brown și-a prelungit și el înțelegerea cu alb-violeții, la fel ca Nikola Pesakovic. Deocamdată, singurele noutăți din străinătate sunt Mirkovic și Franklin. Un alt capitol important e cel al jucătorilor români eligibili U23, deoarece echipele sunt obligate ca, pe tot parcursul primei reprize, să aibă un tânăr român pe parchet. Alexandru Coconea, eligibil în continuare, va mai rămâne un sezon „leu”, iar noutatea la acest capitol este Anders Abu Teir. Baschetbalistul ce evoluează pe postul 3, extremă, este născut în 1997 și are dublă cetățenie, română și daneză. Născut în nordul Europei, la vârsta de 8 ani a venit cu familia la Cluj, iar la 10 ani, a început baschetul la UBT, singurul club la care a activat până acum.

De interes:  O nouă campanie de sterilizare a câinilor, la Oraviţa

Ardelenii au mizat mai puțin pe Teir sezonul trecut, în medie, șase minute per meci. „Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timișoara. Pe de o parte, sunt entuziasmat și nerăbdător să joc pentru această echipă, în sezonul ce urmează, pe de altă parte sunt puțin emoționat, căci plec prima oară de acasă, iar Timișoara este orașul ales. Mereu mi-au plăcut provocările și sunt gata să mă acomodez. Am auzit doar lucruri bune despre antrenorul Dragan Petricevic și sunt sigur că sub coordonarea sa vom reuși să ajungem la potențialul maxim ca jucători, iar ca echipă să ne atingem obiectivul pentru sezonul 2019/2020.”, a precizat Anders Abu Teir.

Pe lângă baschetbaliștii enumerați mai sus, din lot mai fac parte tinerii Cristian Mocrițchi, Mihai Ursan, Bogdan Penciu sau Robert Schipor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.