Icoane potrivite pentru a fi amplasate în camerele copiilor

Știm cu toții că o icoană reprezintă o modalitate prin care se poate cunoaște credința și se poate cunoaște puterea lui Hristos și a Sfinților Săi. O icoană amplasată în camera unui copil automat îl va ajuta să își cultive sufletul și să fie mult mai protejat. Părinții au rolul de a insufla copiilor lor iubirea față de Hristos și, în general, față de religie. În acest mod Mântuitorul va fi prezent în sufletele noastre, dar și în cele ale copiilor noștri

Dacă te întrebi ce icoană ar fi cel mai potrivit să o plasezi în camera copilului tău, ei bine, trebuie să știi că cele mai potrivite dintre icoane ar fi Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos, icoana ce îl înfățișează pe Sfântul Nicolae, dar și cu Icoana Îngerului Păzitor. Toate acestea vor fi considerate benefice pentru viața spirituală viitoare a copilului tău.

Icoana ce o reprezintă pe Maica Domnului alături de Pruncul Sfânt

Aceasta este considerată una dintre principalele icoane care este potrivită să fie plasată în camera unui copil, având în vedere că reprezintă iubirea copiilor. Cum putem observa în această icoană este reprezentată Maica Domnului Ce îl ține în brațe pe Pruncul Sfânt. Acestea fiind spuse este o icoană potrivită pentru camera unui copil.

De interes:  Cum sa ai grija corect de picioarele tale: produse utile

Cum putem observa, Maica Domnului care este reprezentată cu o coroană și care îl strânge la pieptul său pe Mântuitor cu ambele mâini. Veșmântul acesteia prezintă medalioane ce înfățișează chipuri de înger. Este considerat faptul că această icoană reprezintă în mod perfect protecția divină părintească. Prin aceasta copilul va deveni curios în ceea ce privește cunoașterea lui Hristos, dar îi va conferi acestuia și o stare de siguranță și de pace.

Icoana cu Îngerul Păzitor

Fiecare dintre noi avem un înger păzitor și știm cu toții că cei mici vor înțelege cel mai bine acest fapt. De aceea, icoana ce îl reprezintă pe Îngerul Păzitor va fi potrivită pentru a fi amplasată în camera copilului tău. Îngerul este cel care ne păzește de toate relele și are puterea de a ne îndrumă prin viață și de a ne face să luăm mereu decizii bune și ne ajută să fi, mult mai credincioși.

În această icoană Îngerul Păzitor este reprezentat singur sau în unele având mare grijă de copii sau oameni mari. Putem observa că acesta are o aureolă deasupra capului, are aripi alb curate și veșminte albe. De asemenea, în mâna dreaptă acesta va păstra în fiecare icoană o cruce.

De interes:  Tratamentele de remodelare corporala si eficienta acestora

Icoana Sfântului Nicolae

Sfântul Nicolae este considerat protectorul copiilor și de asemenea are puterea de a anunța începutul sezonului sărbătorilor de iarnă. Așa cum bine știți, Sfântul Nicolae este de fapt cunoscut de către copii drept Moș Nicolae.

Acesta aduce în fiecare an cadouri copiilor în noaptea de 5 către 6 decembrie. Copiii care nu sunt cuminți primesc și ei cadou de la Moș Nicolae, însă o nuielușă. În cele mai multe dintre icoanele Sfântului Nicolae putem observa că acesta primește de la mântuitor Evanghelia.

Sursă: https://icoane-art.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.