Federaţia Română de Handbal a comunicat cluburilor cu echipe de juniori că în acest an nu va mai avea loc nicio competiţie oficială în handbalul juvenil. Pentru a-şi motiva decizia, forul tutelar a precizat că multe cluburi nu au avut încă acces în sălile de sport pentru antrenamentul cu mingea, ca urmare a faptului că Ministerul Educației și Cercetării  a sistat activitatea în școli și licee. De asemenea, majoritatea cluburilor au început activitatea destul de târziu, din cauza situaţiei incerte create de pandemie. Iniţial, forul tutelar propusese cluburilor o competiţie desfăşurată pe final de an sub formă de turnee, dar multe grupări au respins ideea, fiind preocupate de sănătatea jucătorilor în plin val doi de pandemie. În aceste condiţii, primele jocuri oficiale vor avea loc abia anul viitor în februarie. O măsură justificată, în actualul context, spune profesoara Lucia Moruţ, una dintre cele mai apreciate antrenoare din handbalul juvenil românesc.

“De fapt, am primit cu două luni în urmă o propunere să se înceapă în luna decembrie. Foarte multe echipe, inclusiv Liceul Traian Vuia din Reşiţa, au trimis răspuns că nu pot să participe. Probabil că n-au avut suficiente echipe, astfel că am primit o nouă adresă în care ni se spune că vom începe abia în 2 februarie 2021. Am fost foarte dezamăgită la început, mă gândeam că suntem printre puţinele cluburi care nu s-au înscris. Pentru că aceste fetiţe chiar meritau. În anul competiţional care s-a încheiat în vară sigur luau o medalie, dar turneul final nu s-a ţinut. M-am gândit că o să putem participa totuşi în campionat, dar, văzând restricţiile care sunt în vigoare, normal că am luat decizia să nu participăm în acest an la junioare II şi III. M-am bucurat foarte mult când a venit vestea bună că nu s-a pierdut anul competiţional, şi că vom începe în februarie. Sper să ne ajute Dumnezeu şi să fie bine”, a declarat profesoara Lucia Moruţ.

De interes:  Turnee de baschet 3x3 în Timișoara

În ultimele luni, antrenamentele junioarelor de la Liceul “Traian Vuia” Reşiţa s-au desfăşurat afară, în aer liber, dar, după înăsprirea măsurilor restrictive, Lucia Moruţ a revenit la soluţia preventivă practicată şi în perioada martie-iunie: antrenamentele coordonate pe grupul de whatsapp în care sunt înscrise toate handbalistele din cele două grupe.

foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.