Tinerele speranţe ale handbalului reşiţean au început antrenamentele în data de 24 august, sub comanda profesoarei Lucia Moruţ. Începută cu obişnuita reacomodare la efort, pregătirea precompetiţională continuă în aer liber, pe stadionul de atletism din cartierul reşiţean Govândari. 23 de junioare aşteaptă cu speranţă noul an competiţional, care ridică încă multe semne de întrebare.
“Momentan nu se știu prea multe despre viitoarele competiții. Eu am înscrise junioarele II și III, adică generaţiile 2004-2005 şi 2006-2007. În datele de 19 și 20 septembrie ar fi prima etapă. Nu s-a anunțat absolut nimic, pe site nu este pus nimic, dar sper să se dea drumul la competiţii şi pentru noi, având în vedere că la băieți s-a dat deja. Suficient ne-au ținut șase luni de zile pe dreapta. Chiar dacă eu am făcut zi de zi cu fetele în mediul online, nu este același lucru ca și cum ai lucra cu ele în fiecare zi pe teren. Am început pregătirea fizică, sper că vom avea acces în sală și ne dorim foarte mult să se dea drumul la joc, pentru că e păcat de aceşti copii. Echipele sunt cele mai afectate, sportul individual și-a reluat deja activitatea, dar jocurile de echipă încă nu. La pregătire participă 23 de fete, știu că această etapă nu prea este agreată de sportive, se acumulează mult volum și este normal că este mai greu. Cred că pandemia asta ne-a afectat pe toţi, iar noi, cei care suntem obişnuiţi cu o viaţă foarte activă, am avut cel mai mult de suferit. Dar iau foarte în serios pandemia, şi le cer fetelor acelaşi lucru. Sperăm să fie bine, cel mai mult îmi doresc să înceapă competițiile”, a declarat profesoara Lucia Moruţ.
Angajate în fiecare an în lupta pentru turneele finale şi pentru medaliile puse în joc, reşiţencele privesc cu speranţă către un sezon care va fi cu siguranţă umbrit de restricţiile impuse în vremea pandemiei. În orice condiţii, fetele de la “Traian Vuia” păstrează însă cheia succesului: multă muncă şi ambiţia de a fi din ce în ce mai bune. O reţetă simplă, cu care profesoara Lucia Moruţ şi-a dus elevii în nenumărate finale pe ţară. Cea mai titrată antrenoare de handbal din Caraş-Severin a avut în această vară şi o ofertă din partea clubului Potaissa Turda, unde ar fi putut antrena echipele de junioare. Nu fără regrete, Lucia Moruţ a declinat oferta, pentru a rămâne alături de fetele de la “Vuia”:
“Am avut o ofertă de a antrena junioarele grupării Potaissa Turda. Am fost acolo, oamenii au fost foarte primitori și clubul este extraordinar, totul este la superlativ. Aveam asigurate și eu și soțul meu locuri de muncă la instituții de învățământ acolo. Ni s-au oferit toate condițiile, dar au aflat părinții handbalistelor de la Reșița, și au insistat să nu plec din oraș și să rămân alături de ele. Mi-a părut foarte rău, am gândit cu sufletul și am decis să rămân la Reșița”, a precizat profesoara Lucia Moruţ.