Hainele indecente: libertatea modei sau indisciplina in societate?

  Moda este un termen complex. Inglobeaza diverse aspecte. Moda este iubita de o gospodina obisnuita si de un model cu profil inalt. Definitia sa este diferita pentru un baiat de la liceu si pentru un designer de moda. Creativitatea este cheia modei si nu exista limite pentru creativitate. Lumea modei este creativa si inovatoare. Exprimarea poate fi facuta in moduri numeroase. Regulile obscenitatii si vulgaritatii nu sunt luate in considerare in moda actuala.

  Regulile obscenitatii si vulgaritatii nu exista in moda de acum. Hainele care iti expun pielea sunt considerate la moda si elegante in multe culturi. Dar in multe altele sunt vazute ca fiind indecente. Nu exista o definitie clara a ceea ce sunt hainele care iti expun formele. In general, hainele care dezvaluie prea multa piele sunt clasificate sub haine expuse. Dar nu exista o definitie universala a ,,prea mult”. Iubitorii de moda considera ca hainele care iti expun formele sunt o parte a modei, in timp ce fundamentalistii religiosi sunt strict impotriva acesteia.

  De interes:  Carambol pe autostradă

  Modelele si actritele care isi aratau pielea la televizor au fost deseori subiecte de critica. Vida Samadzai, Miss Afghanistan, 2003 si prima femeie care a reprezentat Afganistanul intr-un concurs international de frumusete, a fost o regina controversata in tara sa natala, din cauza bikinilor ei rosii din concursul Miss Earth, 2003. Dezvaluirea costumelor de Halloween au fost criticate pe scara larga in SUA. Sexul mai echitabil este adesea subiect de controversa in acest sens. Hainele care tind sa aiba decolteu sau cele care sunt deasupra genunchilor sunt clasificate ca dezvaluitoare si nu sunt permise peste tot. Dar in anumite culturi, eticheta de ,,expunere a pielii” este perceputa in multe alte moduri. De exemplu, in anumite tari, orice haine in afara de imbracamintea lor traditionala sunt considerate indecente si vulgare. Dar in multe alte tari, pantalonii scurti si blugii sunt o moda de zi cu zi, o tinuta casual.

  Barbatii poarta haine “indecente” si in timpurile moderne. Dar imbracamintea pentru barbati este rareori un subiect de controverse. Celebritatilor li se pare cool sa pozeze topless in fata camerei. De fapt, barbatii pozeaza de multe ori in boxeri in fata camerei. In general, imbracamintea pentru femei se observa mai mult in comparatie cu imbracamintea pentru barbati.

  De interes:  Top cele mai populare marci de piese pentru scutere

  Hainele indecente atrag atentia si distrag oamenii de la munca. Acesta este motivul pentru care hainele sexy nu sunt permise la locurile de munca. Birourile prefera persoanele care poarta tinute formale, care nu expun niciodata pielea. Este considerat un fel de indisciplina in birourile corporative. Majoritatea birourilor corporative au un cod vestimentar, dar unele permit haine casual (care pot fi “expuse” sau nu) o data pe saptamana.

  De asemenea, nu sunt permise in majoritatea locurilor religioase. Acest lucru se datoreaza faptului ca distrage atentia oamenilor care vin sa se roage. Este considerat a fi un act de indisciplina in astfel de locuri. Aceste locuri nu incurajeaza astfel de haine sau vreo moda. Libertatea modei este un concept care nu este acceptat peste tot. Exista mult mai multe locuri si spatii in care acest concept nu este acceptabil.

  Dar astfel de haine devin o prioritate ridicata in anumite situatii. Oamenilor le place sa poarte astfel de haine la petreceri (vezi haine sexy pe sex shop placere.ro). Acest lucru se datoreaza faptului ca ii ajuta sa atraga atentia in mijlocul multor oameni bine imbracati. Petrecerile de noapte au coduri vestimentare de cele mai multe ori, care pot cere in special oamenilor sa poarte haine indecente. Acest lucru se datoreaza faptului ca ajuta la crearea unui mediu liber si placut.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.