Tehnologii inovative din domeniul automotive și aplicabilitatea lor pe mașini au putut fi văzute, astăzi, la sediul ISHO Office din Timișoara. Visteon, singura companie de automotive specializată exclusiv pe proiectarea și producția de componente electronice, i-a încântat pe vizitatori, cu un mini-tech show.

Compania a dezvoltat de-a lungul timpului instrumente digitale, clustere, afișaje informaționale, astfel încât șoferii să primească toate informațiile din bordul mașinii și să treacă la un alt nivel, acela al conducerii autonome. Numărul unu în ceea ce privește furnizarea de sisteme electronice din cabina de pilotaj a mașinii, Visteon, asigură șoferilor și pasagerilor posibilitatea de a interacționa eficient și sigur cu toate caracteristicile din cabină și cu mediul din jurul vehiculului.

Un astfel de sistem, mai exact un cluster, a încântat privirile celor care au trecut pragul companiei. Acesta reflectă starea vehiculului, a șoferului și a pasagerilor și oferă o platformă personalizată și pregătită pentru o scalabilitate autonomă.

„Dezvoltăm partea de software. În final, focusul este să avem produsul dezvoltat full în Timișoara, adică și partea mecanică, hardware și partea de testare, validare. Faza imediat următoare, după ce vom avea echipa de software pentru produsul pe care îl dezvoltăm, este să avem și partea de testare. Vorbim de un cluster full digital, bazat pe două micro-uri. Un microprocesor care controlează partea grafică și un microcontroller care este pe partea de vehicle processor, pe partea de siguranță” a spus Sergiu Gheju, software developer Visteon.

Clusterul principal oferă un mediu modular și deschis. Un tablou de bord care conectează o persoană la o mașina și în care sunt încorporate un software la distanță și  o tehnologie firmware. De asemenea, motorizarea șoferului este una dintre facilitățile pe care tehnologie Visteon a dezvoltat-o. Prin amplasarea unor camere în bordul mașinii, poziția șoferului este supravegheată permanent. Cluster dispune și de un display 3D, care oferă o calitate superioară a imaginii prin comutarea între două moduri de lucru 2D și  3D, reducând oboseala ochilor.

De interes:  De nișă sau full service? Ce agenție de publicitate și marketing să alegi

În privința afișajului, Visteon dezvoltă modele avansate și procese de fabricație pentru ecrane complexe. Astfel, avem de a face cu un afișaj curbat dublu, ce integrează senzorii de proximitate, identificarea amprentelor digitale și recunoașterea scrierii de mână. Afișajul dual curbat îmbunătățește modelul interfaței prin detectarea forței, răspunsul haptic tactil, recunoașterea scrierii de mână, butoanele plutitoare, camerele de monitorizare a șoferului și multe altele.

Cu un număr de peste 30 de angajați, compania funcționează în Timișoara, încă de anul trecut, ca un centru de dezvoltare de produse și software, pentru noua generație de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate și aplicațiilor de conducere autonome. Până în 2020, centrul tehnologic va avea 400 de profesioniști specializați într-o serie de discipline precum software, tehnologie și automotive.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.