În ultima perioadă, persoanele alergice la ambrozie au avut disconfortul „asigurat”, planta făcând ravagii în anumite zone din Timiș, unde a crescut în voie! Cei în cauză au făcut mai multe sesizări în această privință, iar în acest context, președintele CJ Timiș atenționează primăriile cu privire la problema ambroziei.

Având în vedere numeroasele sesizări primite pe adresa Consiliului Județean cu referire la prezența ambroziei pe terenurile unităților administrativ-teritoriale din județ, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a solicitat primăriilor luarea de măsuri urgente în baza prevederilor Legii cu nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei.

Acesta le atrage atenția că, în baza legii menționate, au obligația de a supraveghea combaterea ambroziei pe toată durata vegetației, pe raza unității administrativ-teritoriale pe care o reprezintă.

Pentru mine, problema arată delăsare din partea unor unități administrativ-teritoriale. Avem o lege, ea trebuie aplicată. Am transmis această atenționare către primării în urma a numeroase sesizări din partea populației. Foarte mulți oameni sunt în pragul disperării din cauza alergiei la ambrozie. Nu pot accepta ca unii pur și simplu să închidă ochii la o problemă care afectează mii de timișeni. Nu este normal”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

De interes:  Noile Ateliere online DIY din Timișoara te așteaptă!

În eforturile sale de combatere a ambroziei, cât și de asigurare a esteticii șoselelor din administrare, CJ Timiș a contractat în 2018 servicii pe o perioadă de trei ani pentru cosirea, defrișarea și igienizarea spațiului verde adiacent celor 1200 km de drumuri județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.