Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a anunțat lansarea unui nou proiect transfrontalier România-Serbia. Proiectul „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste” vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, ca urmare a ratei ridicate a șomajului din Serbia și a lipsei de angajați în partea de vest a României.

Parteneri ai Camerei în proiectul finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia sunt Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, prin Camera Regională din Districtul Central al Banatului Zrenjanin. Inițiativa are în vedere promovarea forței de muncă, îmbunătățirea serviciilor de bază și sporirea oportunităților de angajare în zona transfrontalieră.

Durata de implementare este de 12 luni, iar bugetul alocat este de 233.975 euro. Proiectul se adresează persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, șomerilor, companiilor care au dificultăți în găsirea forței de muncă, instituțiilor din domeniul economiei și al educației.

De interes:  Adaptează-ți uniforma medicală în funcție de sezon

În cadrul proiectului se va elabora un studiu privind forța de muncă din regiunea transfrontalieră România-Serbia, care va conține analiza situației actuale, obiective, măsuri și priorități, oferind un model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației prezente atât pentru partea română, cât și pentru cea sârbă.

De asemenea, se va crea un comitet consultativ care va sprijini punerea în aplicare a planului comun de acțiuni și organizarea conferințelor tematice. Ba mai mult, 80 de persoane, care se află în căutarea unui loc de muncă sau care intenționează să își deschidă o afacere proprie, vor fi instruite prin sesiuni de training gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.