Exista riscuri care sunt asociate procedurii de transplant de par?

Implantul de par se numara printre cele mai cautate proceduri medicale in domeniul esteticii in ultimele decenii. Numarul barbatilor care aleg sa apeleze la aceasta procedura este in continua crestere, obiectivul lor fiind acela de a rezolva problema cheliei. Aceasta este o problema atat pentru barbatii care sunt la o varsta mai inaintata, cat si pentru barbatii tineri.

In multe cazuri aparitia cheliei poate duce la scaderea stimei de sine si a increderii de sine. Tocmai din acest motiv multa lume apeleaza la procedura de transplant de par fara a cunoaste daca exista anumite riscuri asociate acestei proceduri si care pot fi aceste riscuri. In continuare sunt subliniate eventualele riscuri care pot sa apara in cadrul procedurii de implant de par.

Factorii mosteniti din punct de vedere genetic

Unul dintre riscurile care pot duce la rezultate mai putin satisfacatoare in cazul implantului de par il reprezinta anumiti factori ereditari sau genetici care pot sa influenteze rezultatele obtinute de catre pacient. Chiar daca acesti factori genetici nu vor influenta extrem de mult rezultatele transplantului de par, pacientii vor fi informati cu privire la o eventuala situatie in care exista riscul ca rezultatele finale ale implantului sa nu fie chiar cele dorite.

De interes:  FOTO. Poftiți la o serbare câmpenească, în plină zonă istorică

Alegerea unei metode nepotrivite pentru implantul de par

Un al doilea risc care poate fi regasit in cazul implantului de par il reprezinta alegerea unei tehnici sau metode nepotrivite din partea medicului care urmeaza sa efectueze interventia. Avand in vedere faptul ca implantul de par poate sa fie realizat prin diferite metode si tehnici, decizia privind tehnica sau metoda folosita de catre medic este foarte importanta.

In acest context medicul trebuie sa tina cont de asteptarile pacientului, de aspectul densitatii firelor de par sau de cunostintele pe care le are in materie de transplant de par. Daca exista situatia in care in prima interventie metoda aleasa nu este cea corecta, foarte probabil pacientul va trebui sa fie supus unei a doua interventii pentru implantul de par si pentru a obtine rezultatele dorite de catre acesta.

Esecul transplantului de par in prima faza

Tot printre riscurile care pot aparea in cazul transplantului de par amintim si posibilul esec in prima faza a implantului de par. Aceasta situatie poate fi cauzata din pricina lipsei de pregatire a medicilor care efectueaza implantul de par. In acest caz medicul specialist se face raspunzator de nereusita procedurii, dar trebuie subliniat faptul ca atunci cand alegi o clinica renumita si cu medici bine pregatiti, astfel de situatii sunt foarte rare.

De interes:  WindowMAG - Croim ferestre şi uşi după gustul tău!

Esecul transplantului de par poate surveni si in cazul in care pacientul nu respecta intocmai indicatiile medicului dupa efectuarea interventiei chirurgicale. In acest caz pacientul se face raspunzator de nereusita procedurii si trebuie sa se decida daca va relua procedura de implant pentru par in vederea obtinerii rezultatelor dorite.

Acestea sunt principalele riscuri care pot sa afecteze rezultatele unui transplant de par. Intotdeauna inaintea procedurii propriu-zise se va face o consultatie si o discutie cu medicul specialist, urmand ca apoi sa se treaca la efecturea procedurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.