Chiar daca pentru unii cursanti traseul este ”floare la ureche”, examenul teoretic nu pare sa fie la fel de simplu. Orele de condus te vor ajuta cu siguranta sa inveti cum trebuie sa actionezi in trafic si sa te comporti, dar inainte de asta trebuie sa cunosti regulile. Cei mai multi intampina probleme la examenul teoretic nu pentru ca nu au citit sau nu au facut chestionare, ci pentru ca modul de a invata nu a dat roade.

Iti vom prezenta in urmatoarele randuri cateva sfaturi utile care te vor ajuta la promovarea examenului teoretic!

  1. Citeste cu atentie legislatia!

Inainte sa mergi la sustinerea examenului teoretic, asigura-te ca ai citit cu atentie legislatia. De cele mai multe ori, detaliile mici sunt cele mai importante, iar tu trebuie sa ai grija sa nu le omiti. Este recomandat sa citesti legislatia rutiera cel putin o data pe saptamana. In felul acesta, notiunile se vor fixa mult mai bine in mintea ta si iti va fi mai usor sa rezolvi chestionarele.

  1. Rezolva chestionare chiar la scoala de soferi
De interes:  Un alt fel de război politic la Dumbrăvița! Liberalii ies la atac în cea mai bogată comună din Banat

Adesea, rezolvarea chestionarelor la scoala de soferi este o tehnica mult mai eficienta decat exersarea acasa. De ce? Pentru ca instructorul iti va sta la dispozitie cu orice explicatie. Este foarte probabil ca acasa sa raspunzi gresit anumitor chestionare si sa nu beneficiezi de o explicatie detaliata si pe intelesul tau. De asemenea, nu e indicat sa memorezi raspunsurile mecanic, ci sa le intelegi logic. Astfel, nu doar ca vei reusi sa promovezi examenul teoretic, dar vei obtine mult doritul permis de conducere categoria B.

  1. Foloseste site-ul DRPCIV pentru chestionare

Site-ul DRPCIV iti pune la dispozitie chestionare pe care le vei regasi si la examenul teoretic. Mai mult decat atat, nu vei intalni intrebari eronate pe acest site. Daca accesezi alte site-uri pentru chestionare este posibil sa fii indus in eroare.

  1. Nu lasa totul pe ultima suta de metri

De mici suntem educati sa nu lasam lucrurile nerezolvate pe ultima suta de metri. Pe acelasi principiu este bine sa mergem si in cazul sustinerii examenului teoretic. Daca vei constiincios si vei intelege importanta studierii legislatiei rutiere, nu doar ca vei dobandi informatiile necesare promovarii, dar vei fi si mult mai sigur pe tine. Elimina orice risc si vei fi sigur ca nu vei avea parte de un esec!

  1. Nu iti petrece toata ziua facand chestionare
De interes:  7 Motive sa iti detoxifici organismul

Intr-adevar, studiul intens da rezultate, insa, in aceasta situatie, este suficient sa aloci doar 2-3 ore pentru a rezolva chestionare. Nu te suprasolicita, pentru ca asa vei fi obosit si nu vei da randament. De asemenea, este bine sa te concentrezi doar asupra acestei activitati si sa lasi de o parte orice alta preocupare.

Inainte de a te prezenta la examenul teoretic, fii cel mai dur critic al tau! Este esential sa te autoevaluezi corect, ca sa nu fii dezamagit dupa aflarea rezultatului. Speram ca aceste sfaturi ti-au fost de folos si nu uita: invata din timp, invata logic si fii optimist. Dar cel mai important… asigura-te ca scoala de soferi pe care ai ales-o are instructori dedicati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.