În România există peste 17.000 de firme de transport marfă a căror activitate se desfășoară cu autocamioane de mare tonaj, din categoria +40 de tone. Rovinieta pentru un astfel de ansamblu format din cap tractor și semiremorcă ajunge undeva la 6000 de lei pe an, o sumă absolut colosală. 

Tot colosală este și amenda pentru lipsa rovinietei pentru un astfel de ansamblu. Conform L241 din 20 iulie 2022 pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, amenda pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv), pornește de la 5950 lei și urcă până la 11900 RON – valoarea maximă în cazul în care amenda minimă nu este achitată în 14 zile. 

Este mai mult decât evident faptul că pentru orice manager de transport, managementul de rovinietă trebuie să fie unul IMPECABIL, altfel, la sediul firmei încep să apară amenzi colosale pe care nimeni nu și le dorește. Se întâmplă din păcate să se uite de rovinietă pentru că un manager de transport are pe cap foarte mult sarcini în fiecare zi, are o fișă a postului destul de bogată și oricum, să te ocupi de o firmă de transport cu camioane în ziua de azi este o curată nebunie.

Se poate întâmpla să fii atât de ocupat în managementul companiei la stilul pompieristic în care se face transport în România încât să uiți și de rovinietă iar cei de la CNAIR, din păcate, abia așteaptă să mai aducă ceva bani la buget, amendând circulația pe niște drumuri care oricum nu sunt întreținute și care din toate punctele de vedere nu ar merita 1 leu rovinietă. 

De interes:  Modalități de a petrece o vacanță în familie în aer liber: idei de activități

Cum poate fi evitată amenda pentru rovinietă? 

Cel mai simplu mod de a-ți lua grija rovinietei de pe cap este să externalizezi managementul de rovinietă. Astăzi este posibil acest lucru și poate fi făcut prin intermediul portalului rovinieta.online. 

Discutăm despre un portal care oferă posibilitatea de achiziție pentru rovinieta online, un portal care în ultimii ani s-a tot dezvoltat și care astăzi oferă diverse servicii de administrare roviniete parc auto, unul dintre cele mai utile servicii fiind acesta de externalizare a managementul de rovinietă direct spre personalul portalului. 

Acest tip de colaborare este pe bază de contract iar cei de la rovinieta.online își asumă contractual eventuale greșeli dacă se constată că a fost strict din vina lor. 

Apropo! Daca vrei sa stii daca mai ai rovinieta valabila poti face o vericare rovinieta chiar aici – online si gratuit.

Discutăm așadar despre un tip de colaborare cu riscuri zero pentru client atât timp cât furnizează informațiile corecte către personalul portalului. Managerul de transport nu mai trebuie să mai adune chitanțele pentru roviniete de la șoferi, acestea vor fi toate într-o bază de date creată în cadrul portalului, de unde por fi descărcate și trimise către contabilitate. 

De interes:  Cum gasesti cea mai buna firma care sa iti construiasca site-ul?

Gata și cu celebrul calculator rovinietă menit să lămurească contravaloarea rovinietelor în funcție de perioada de timp pentru care se dorește achiziția, întrucât nu toate companiile de transport își permit să achiziționeze rovinieta pe 1 an. 

Cel mai mare avantaj pentru acest tip de externalizare este faptul că cei de la rovinieta.online îl oferă companiilor în mod gratuit. Acesta nu costă niciun leu, iar rovinietele emise prin intermediul portalului nu beneficiază de comisioane. Prețurile sunt aceleași ca pe site-ul CNAIR. Practic, nu există niciun motiv ca un manager de transport să își mai bată capul cu managementul de roviniete din moment ce-l poate pune în spatele altora absolut gratuit. Nu există niciun dezavantaj pentru utilizarea portalului rovinieta.online atunci când vine vorba despre managementul de roviniete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.