Astazi, parchetul este parte integranta in orice casa. Acesta a avut o dezvoltare impresionanta in timp, fiind acel strat de material ce la un moment dat a inlocuit mocheta asezata direct pe stratul de ciment al podelei. Daca in cazul primelor modele de parchet nu erau foarte multe de detaliat, astazi exista atat de multe tipuri de parchet, incat este greu sa le cuprinzi pe toate intr-o scurta discutie.

Parchetul clasic, cel masiv, desi se afla in decadere, continua sa fie folosit in locuinte construite in jurul ideii de lemn. Acesta este singurul tip care inca are nevoie de un strat de lac parchet care sa ii protejeze structura complet naturala. In cele ce urmeaza, vom detalia principalele tipuri de parchet ce se alfa astazi pe piata, in functie de constructia acestora.

Parchetul laminat

Parchetul laminat este cel ce se bucura in acest moment de cea mai mare popularitate. El se gaseste in toate magazinele de bricolaj si este cel mai usor de montat, nefiind neaparat nevoie de o persoana specializata pentru asta. Acesta se gaseste in diverse forme si culori si, de asemenea, se poate imparti si el in mai multe tipuri, in functie de trafic. Aceasta clasificare vine in ajutorul multor oameni, in special din punct de vedere financiar.

De interes:  Bauturile Traditionale ale Romanilor

Parchetul laminat vine in grosimi diferite, grosimea dand rezistenta sa la trafic. Nu vom avea nevoie, de exemplu, intr-un dormitor de un parchet de mare grosime, deoarece intr-o incapere de acest tip traficul este unul foarte scazut. Intr-un birou, in schimb, daca se opteaza pentru folosirea parchetului, vom avea nevoie de un tip de o grosime mai mare, traficul fiind unul destul de intens.

Avantajul principal al acestui tip de parchet este faptul ca nu necesita turnarea unui strat de lac parchet pentru protectie, deoarece el poate fi pastrat intr-o stare foarte buna doar prin simpla curatare.

Parchetul masiv

Parchetul masiv este parchetul clasic. Acesta este realizat complet din structuri lemnoase de mici dimensiuni, ce se imbina si dau stratul final de parchet. Acesta este tipul de parchet ce are nevoie de cea mai mare grija. Fiind un tip de parchet natural, uneori chiar netratat, va trebui sa il protejam  de excesul de umiditate din casa si de constantele schimbari in temperatura. Acest lucru se realizeaza cel mai usor cu ajutorul unui strat de lac parchet. Lacul, daca este unul de calitate, are puterea de a proteja structurile lemnoase pana la zeci de ani.

De interes:  Ploaia si reparatiile parbrizului: Ce trebuie sa stiti

Parchetul in straturi

Parchetul in straturi nu este nimic altceva decat o combinatie a celor doua tipuri precedente. Acesta inca nu este unul popular, insa prezinta avantajele celorlalte doua tipuri combinate. Astfel, ne vom putea bucura de rezistenta unui parchet masiv si diversitatea parchetului laminat, totul intr-un singur produs.

 

Unde gasesc produse de ingrijire pentru parchet, cum ar fi lacul pentru lemn?

Daca esti in cautarea unui lac lemn de inalta calitate, putem veni in ajutorul tau printr-o recomandare. Pe klebrom.ro puteti gasi o serie de produse de la Zobel. Acestea sunt destinate unei intregi serii de structuri lemnoase, printre care vom gasi si lacul special pentru parchet.

Acesta are o rezistenta crescuta, el fiind creat tinandu-se cont de faptul ca parchetul reprezinta o structura lemnoasa, pe care se circula de multe ori intens. Intra pe klebrom.ro si alege produsul potrivit pentru tine.

 

Date de contact:

Telefon: 0268 411 367/ 0726 159 136

De interes:  Folosirea garajelor auto, în legalitate la Moldova Nouă

E-mail: office@klebrom.ro

Adresa: Strada Durau, Nr.11, Brasov

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.