Este posibil sa ai un zambet frumos daca ai aparat dentar?

Progresul nu se opreste si, in afara de aparate dentare, exista si alte cateva optiuni pentru corectarea esteticii muscaturii. Aparatul dentar invizibil  este cel mai popular pentru alinierea dintilor. Secretul succesului unui astfel de aparat dentar este simplu, si anume,  este complet invizibil. Acestea sunt dispozitive de protectie a gurii din plastic transparent detasabil. Aparatul dentar modifica pozitia dintelui, cu aproximativ 0,5 mm. Prin urmare, pentru corectia muscaturii, se utilizeaza o serie de suporturi pentru fiecare dinte.

Fatetele foarte subtiri din portelan nu sunt o alternativa la aparatul dentar, dar in cazul unei mici corectii a pozitiei dintilor sau diferente  dintre dinti,  fatetele sunt o mare optiune. Fibrele nu vor corecta patologiile scheletice, dar pot schimba, de asemenea, inaltimea muscaturii, sub rezerva protezei totale. Oricare ar fi metoda de corectare a muscaturii, 80% din succesul tratamentului depinde intotdeauna de medic si de respectarea recomandarilor acestuia. In stomatologie, ortodontii cu experienta pot selecta un model de aparat dentar, pentru a corecta muscatura si pozitia dintilor, in functie de problema pacientului.

De interes:  Descoperă Resursele Digitale de pe ArticoleOnline.net

Setarea aparatelor dentare – corectarea muscaturii pentru un zambet sanatos si frumos

Muscatura incorecta este o problema nu numai a esteticii zambetului si a fetei, ci si a unei functii care implica consecinte grave asupra intregului organism. Interesant este faptul ca 80% dintre oameni au nevoie de un aparat dentar. Pentru pacientii adulti si copiii de peste 12 ani, se utilizeaza un sistem de corectie, care rezolva urmatoarele probleme: anomalii dentare, densitatea danturii, muscatura incorecta, deplasarea dintilor in timpul cresterii dintilor de minte, disfunctia articulatiei maxilarului, consecintele unei proteze inadecvate. Tratamentul ortodontic pregateste de multe ori “terenul” pentru implant.

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare invizibile pot fi externe si interne (vestibular si lingual).
Metoda de instalare a unui aparat dentar invizibil, difera in functie de locul atasamentului. Aparatul dentar clasic este atasate pe partea din fata a dintilor, iar lingual – in interiorul dentitiei. Acest produs nou si- a gasit imediat fani, care au dorit sa poarte un aparat dentar pentru alinierea dintilor in mediul inconjurator.

De interes:  Cât de pregătiți suntem pentru predarea matematicii de Liceu online?

Aparate dentare – materiale

Ortodontia moderna ofera o gama larga de materiale pentru fabricarea aparatelor dentare. Acest lucru iti va permite sa alegi dispozitive ortodontice in functie de preferinta si de portofel.

Aparat dentar metalic – este un dispozitiv clasic, testat in timp. Este un aparat dentar fiabil si durabil, insa, inferior din punct de vedere al esteticului, dar avantajos din punct de vedere al costului.

Aparatul dentar din ceramica – este realizat din ceramica speciala, a carui culoare este cat mai apropiata  de culoarea dintilor naturali. Datorita acestui fapt, aparatul dentar ceramic este aproape invizibil pe dinti.

Aparatul dentar Sapphire –  este considerat cel mai estetic. Transparentul safir artificial are un singur dezavantaj – fragilitatea. In plus, aparatul dentar din safir este adesea mai scump decat cel ceramic.

Aparatul dentar din plastic – este o optiune bugetara pentru toata lumea. Dintre minusuri se remarca fragilitatea si culoarea. Producatorii inca lucreaza pentru a imbunatati proprietatile plasticului dentar.

Aparat dentar din materiale combinate – sunt combinate doua materiale: ceramica pe partea din fata si metal pe laterale. Astfel, se ajunge la un compromis intre frumusete si fiabilitate.

De interes:  Tinute barbatesti – Stiluri si culori

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.