Modul de gestionare a Situațiilor de Urgență pare să nu mai reprezintă o problemă în orașul de la malul Dunării, lucru valabil și în cazul primăriei Golubac (Serbia), cei doi parteneri beneficiind de nenumărate facilități în acest sens datorită proiectului transfrontalier „Sisteme de pregătire pentru situații de urgență”.

Proiectul celor două țări vecine, derulat în perioada 16.06.2017-15.12.2019, a avut drept țintă principală îmbunătățirea calității vieții transfrontaliere din zona Dunării prin creșterea nivelului de securitate și conștientizarea cetățenilor din ambele orașe, dar și prin gestionarea eficientă a situațiilor de urgență și pregătirea acestora.

În perioada derulării proiectului până în prezent, UAT Moldova Nouă a beneficiat de următoarele echipamente: 4×4 ATV de intervenție, 8×8 ATV echipat pentru intervenții, sisteme de alarmare, 4×4 camion echipat pentru intervenții, cameră portabilă de transportare, motopompă de 2200 l/minut, echipament de protecție, urmând ca, până la termenul limită, în custodia administrației publice locale conduse de edilul Torma să se regăsească: o barcă cu motor gonflabilă, o ambarcațiune cu chilă rigidă și borduri moi, de aluminiu, dar și un tractor ca posibilitate de echipament suplimentar.

De interes:  Medicamentele pentru anxietate și cauzele probabile ale apariției ei

Cum astfel de echipamente nu pot fi folosite fără o pregătire pe măsură, cele două instituții publice locale au demarat o serie de schimburi de experiență beneficiind astfel și de o parte teoretică. Vorbim aici despre modul în care populația civilă trebuie să acționeze în cazul situațiilor de urgență, motiv pentru care 51 de copii din Moldova Nouă și Golubac au luat parte la o serie de informare în acest sens. De asemenea, au avut loc schimburi de experiență și prezentarea celor mai bune practici, activitate al cărui rol este focusat pe aducerea de beneficii pentru autoritățile locale responsabile de situațiile de urgență.

Nu în ultimul rând, beneficiarii proiectului au participat la două exerciții comune, în timpul acestora fiind simulate diferite situații de urgență, o experiență în care a fost testată și consolidată capacitatea de intervenție comună. Totodată, 12 voluntari au luat parte la instruirea pentru personalul serviciului voluntar, în Golubac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.