Casca moto este principalul articol din echipamentul de protecție complet pe care orice motociclist trebuie să-l aibă. În funcție de stilul de condus și de traseele parcurse, există mai multe tipuri de căști menite să-ți ofere siguranță și confort în timpul mersului.

Dacă te întrebi care este casca moto ideală pentru tine, iată o clasificare a tuturor tipurilor existente pe piață ca să poți alege mai ușor:

Căști moto integrale (full face)

Căștile moto full face (integrale) vin cu un design special conceput pentru a acoperi integral capul și fața. De asemenea, sunt prevăzute și cu un element structural pentru protecția gâtului, localizat în zona inferioară. Datorită formei specifice, aceste căști asigură conform termic optim, protecție împotriva intemperiilor și un nivel redus al zgomotului produs în trafic.

Din gama de căști moto integrale fac parte numeroase modele semnate de branduri de renume în industria motociclismului, precum MT, BELL sau ICON. Fiind cele mai populare opțiuni printre pasionații de două roți, căștile full face au designuri moderne, diverse caracteristici inedite și sunt echipate cu sisteme bazate pe tehnologii de ultimă generație în materie de confort și siguranță.

De interes:  Raportul de activitate al Curții de Apel Timișoara pe anul 2020

De exemplu, casca moto integrală MT Revenge 2 Skull & Rose face parte din noua generație a cunoscutei căști integrale Revenge, clasificate cu punctaj maxim la capitolul siguranță, obținând 5 stele SHARP. Pe lângă designul modern și agresiv, casca dispune de un interior complet schimbat, mult mai confortabil, cu prize duble de aer, ceea ce înseamnă o ventilație optimă.

Și la capitolul siguranță se face remarcată datorită calotei interioare cu rezistență mare la impact și celei exterioare care oferă la fel de multă protecție în caz de incident.

Un alt brand care se remarcă de câteva decenii printre producătorii de echipamente de protecție și accesorii moto este BELL; casca moto integrală BELL Qualifier Scorch este creată să asigure o performanță de vârf oricărui motociclist care o portă. Cu un design agresiv, modelul dispune de vizieră antizgârieturi și antiaburire cu protecție UV, sistem de ventilare VelocityFlow și un interior detașabil, conturat pe obraji, pentru un plus de protecție și confort.

Căști moto modulare (flip up)

Căștile moto modulare se aseamănă foarte mult cu cele integrale, însă au în plus un element ce poate aduce un plus de confort în numeroase situații. Pentru că partea din față se poate ridica, iar viziera este mobilă, riderii au o mai mare libertate la fiecare oprire. Astfel, dacă alegi o astfel de cască, nu va mai trebui să o scoți de pe cap pentru a consuma diverse alimente, de exemplu, ci doar să rabatezi viziera.

De interes:  Cele mai apreciate trei modele de tavane extensibile

Caracteristicile acestor modele sunt asemănătoare cu acelea ale căștilor integrale, însă diferența se face la nivel de greutate, cele modulare fiind de obicei mai grele.

Protecția oferită nu poate fi contestată, căștile flip up putând fi folosite de orice motociclist atât pe trasee lungi, cât și pentru drumurile făcute în oraș.

Căști moto open face

Dacă modelele de căști full face sunt cele mai sigure în materie de protecție, la extrema cealaltă există căștile moto open face. Scopul lor este acela de a proteja capul, dar nu oferă protecție și în zona feței și bărbiei, care rămân descoperite.

Acest tip de cască este mai degrabă recomandat celor care folosesc scutere și mai puțin celor care merg cu motociclete pe distanțe lungi și pe drumuri de mare viteză. Având fața complet descoperită, fără protecție dată de o vizieră, confortul este limitat, căci praful, vântul sau alte reziduri din aer nu sunt ținute la distanță în timpul mersului. Totuși, cei care merg cu viteze reduse consideră acest tip de cască una care oferă libertate totală.

De interes:  Protocolul PNȚCD – PSD a șocat, dar nu este unul de conjunctură! Are în spate doi ani de negocieri cu Liviu Dragnea! [VIDEO]

Căști moto enduro/off-road

Pasionații de două roți care experimentează adrenalina pe trasee accidentate își vor alege din varietatea de modele de căști off road. Acestea sunt diferite ca design față de cele anterioare, având în partea din față, în zona bărbiei, o protecție suplimentară. Această parte este mult mai accentuată, oferind astfel un plus de siguranță fiecărui rider care o poartă.

Indiferent de tipul ales, căștile moto au o vizibilitate excelentă, sunt realizate din materiale cu un grad foarte mare de rezistență la impact și sunt destul de ușoare, astfel încât să poată fi purtate fără a crea vreun disconfort în timpul mersului, fie că vorbim de urban, de șosele de viteză sau de zone accidentate și trasee înclinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.