SEO sau marketing online – ce să alegi pentru afacerea ta?

O dată cu amploarea luată în ultimii ani de către comerțul online, iar perioada aceasta pandemică nu a făcut decât să accentueze acest tip de comerț, iar tendința oamenilor de a-și face cumpărăturile cât mai mult în spațiul virtual este în creștere, există o necesitate majoră în folosirea reclamelor și marketing-ului online. 

De asemenea, este necesară folosirea unor instrumente care ajută la facilitarea acestui tip de comerț. În acest sens se folosește SEO, adică Search Engine Optimization, o parte a marketing-ului digital alături de SEM sau Search Engine Marketing. Este foarte important pentru dezvoltarea afacerii tale să folosești serviciile de marketing, deoarece te poate ajuta să ajungi foarte ușor în vârful piramidei, atât timp cât le folosești corect. Succesul tău depinde de strategiile alese.

Ce este SEO și la ce se folosește?

Search Engine Optimization este un proces de favorizarea a creșterii vizibilității site-urilor web în rezultatele unui motor de căutare. Practic, SEO reprezintă o subcategorie a marketing-ului online. 

Campanile de optimizare SEO sunt unice și adaptate fiecărei pagini web în parte. Poți să afli toate informațiile necesare pentru implementarea corectă a SEO în cadrul unor cursuri de SEO, unde vei afla care sunt etapele aplicării acestuia. În primă fază se realizează o analiză urmată de o strategie de implementare, în funcție de necesitățile site-ului web. 

Se examinează site-ul pentru a descoperi eventuale erori sau probleme de programare. Apoi se implementează efectiv strategia SEO, unde se aplică varianta de Link Building, adică direcționarea a cât mai multor link-uri către site-ul tău.

Marketing-ul online – cum să îți promovezi afacerea?

Chiar dacă și SEO este o parte a marketing-ului online, acesta înseamnă mai mult și se referă la serviciile de optimizare a campaniilor plătite. Campaniile de marketing pot propulsa pe termen scurt un site web în primele poziții, în timp ce SEO are eficiență maximă pe termen lung. Pentru o bună strategie de marketing este necesar să studiezi publicul țintă, să afli ce își dorește și de ce are nevoie. 

Apoi să stabilești niște priorități și obiective ale bussines-ului tău. Și nu în ultimul rând trebuie să folosești instrumente pentru a colecta și interpreta date despre utilizatori, astfel încât vei putea să îmbunătățești serviciile și produsele în vederea satisfacerii utilizatorilor. Acest tip de marketing îți poate permite să îți atingi obiectivele țintă indiferent de zona geografică în care te afli, totul realizându-se în mediul online. 

De interes:  Afla care sunt conditiile necesare pentru a obtine un permis de barca clasa b

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.