Derby fără parfum! ASU Politehnica și CSM Reșița au arătat puțin fotbal în confruntarea de pe Știința | Express de Banat

ASU Poli și CSM Reșița nu au strălucit cu nimic și nu s-au ridicat la așteptările unui derby al Banatului în meciul jucat pe Știința și terminat la scorul de 0-0. De altfel, atmosfera făcută de cei 1.000 de spectatori a fost peste prestația echipelor din teren. Poli își continuă criza ofensivă severă, cu peste 600 de minute fără gol, iar reșițenii au părut că s-au mulțumit cu puțin de la jocul din runda a VIII-a.

în criză mai mare de punte, ASU Poli a început mult mai montată meciul. Poliștii au controlat jocul, dar, ca de obicei, au suferit la finalizare. Ignea, Dros și Axente nu au nimerit spațiul porții. De partea cealaltă, Reșița a mai ieșit din propria jumătate mai cu curaj după prima jumătate a reprizei întâi. Nici cărășenii nu au putut pune pericol la poarta lui Murariu. Lorenzo Acka a avut o pătrundere în viteză, dar nu a avut niciun coleg căruia să-i centreze, iar Poiană a avut un șut mult peste poartă. Per total, o primă repriză anemică, noroc că în a doua parte a jocului, lucrurile s-au mai dinamizat.

De interes:  Control la aspirine! Polițiștii și procurorii lugojeni au percheziționat cabinetul unui doctor acuzat de fals

Poli a avut o ocazie importantă în minutul 54, când Manea a trimis la Cherecheș, iar din stânga, fundașul a trimis razant, peste buturi. Cristea a bătut periculos un corner, dar Murariu a boxat bine, pentru ca în minutul 65, să vină marea ratare a Reșiței. Același Murariu a respins în față o centrare a lui Dat, iar Coman, aflat la câțiva metri de portar, a reluat execrabil cu capul. Deși Doană a mutat ofensiv, acest lucru nu s-a văzut, căci tot Poli a avut ocazii mai mari. Axente și Manea au ratat pentru gazde, care au avut și șanse importante pe final de joc. Mai întâi, Dros a tras periculos, dar Zimmermann a respins, iar apoi Ignea a trimis puțin pe lângă buturi.

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – Alin Manea, Ad. Ungureanu (Schieb 61′), C. Popescu – Mir. Axente

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vlădia, Vădrariu – Cr. Danci (Velici 56′), Poiană (Banac 81′) – Săulescu, C. Cristea, Dat – D. Ene (M. Coman 64′)

Gușatu e optimist, Doană e mulțumit cu puțin

De interes:  Atenționare pentru șoferi! Un pasaj din Timiș, blocat de lucrări!

Mugur Gușatu a spus că se bucură că Poli joacă mai bine, chiar dacă echipa tot nu înscrie goluri. „Pentru noi, un joc cu o încărcătură deosebită. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine. De data aceasta, nu putem să spunem că nu am avut acțiuni și ocazii de gol, dar trebuie să mai muncim să înscriem. Am fost lipsiți de inspirație la ultima pasă sau la ultima execuție. Dar vreau să-mi felicit jucătorii, a fost, de când sunt eu aici, cel mai bun joc, ca și consistență. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim foarte mult la aceste aspecte. Din punctul meu de vedere, a fost un joc mult mai slab din partea noastră la Reșița. Aceasta e părerea mea. A fost o diferență clară între jocul nostru de astăzi și jocul nostru de la Reșița. Astăzi noi am avut un plus față de ei. Rămâne să muncim, să fim pozitivi, să sperăm că lucrurile se vor schimba în bine și ca rezultat”, a precizat antrenorul lui Poli.

Doană a spus că e mulțumit cu un punct, semn că la Reșița nu sunt mari așteptări sezonul acesta, în ciuda entuziasmului din prima rundă, cu U Cluj. „La un asemenea meci nici nu ne dorim spectacol. Nouă ne trebuie puncte. Am făcut spectacol patru meciuri la rând și nu am adunat niciun punct. Le-am spus jucătorilor mai bine să jucăm mai slab și să aducem puncte decât să jucăm bine și să nu aducem niciun punct. La Rapid am pierdut meciul dintr-o fază fixă, la Chiajna, din două faze fixe, acasă, cu Turris același lucru. Mă bucur că astăzi nu am luat gol din faze fixe ale adversarului. Da, orice punct este binevenit în acest campionat. Noi jucăm la victorii, nu știu cine tratează meciul la egal. Dacă atât s-a putut, atâta putem și noi. Mă bucur și pentru acest punct”, a spus antrenorul Reșiței.

De interes:  Sindromul de tunel carpian, o afectiune ce nu trebuie ignorata

Runda viitoare, Reșița joacă acasă cu Farul, iar ASU Poli se deplasează la Drobeta Turnu Severin, pentru jocul cu Viitorul Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.