Guvernul a aprobat, la ultima ședință, transferul cu titlu gratuit al Pădurii Verzi din patrimoniul Romsilva în cel al Primăriei Timișoara. Autoritățile locale au obligația legală de a transforma zona în parc.

 

Astfel, municipalitatea preia o suprafaţă de 585,57 de hectare din Pădurea Verde, la care se adaugă 50 de hectare pe care le are deja în administrare. Potrivit Legii 220/2018: ”se pot transmite, cu titlu gratuit, unele suprafețe de fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităților incluse în intravilan și subgrupa 1.4.a. – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc) din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale, în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea pădurilor-parc.”

 

După ce toate documentele vor fi întocmite, Primăria Timișoara are la dispoziție 5 ani pentru a trasforma pădurea în parc. Aici vor apărea și piste pentru biciclete și, potrivit declarațiilor autorităților, Grădina Zoologică va fi extinsă.

De interes:  Ultimul focar de pestă porcină din Timiș a fost lichidat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.