Petru-Ioan Lup, candidatul alianței USRPLUS la primăria comunei Jebel, este un tânăr de 32 de ani, de profesie inginer chimist, cu un masterat în tehnologii de procese nepoluante. A absolvit Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității ,,Politehnica” Timișoara în 2010 și tot de atunci lucrează într-o companie multinațională, unde de anul acesta este director comercial.

Consideră că este candidatul cel mai potrivit la funcția de primar, deoarece vine din afara sistemului bugetar actual, cu o viziune nouă asupra felului în care trebuie administrată și organizată primăria.

Locuiește în Jebel de 6 ani și are un copil de 5 ani care frecventează grădinița din localitate. Acest lucru l-a făcut să identifice mai multe neajunsuri legate de școală și educație, pe care ar vrea să le îndrepte. În viziunea d-lui Lup, grădinița ar trebui sa fie cu program prelungit, astfel încât, părinții să își ducă copiii la grădinița din localitate și sa nu mai fie nevoiți să îi înscrie la grădinițe private din Timișoara. Școala are nevoie de un corp nou de clădire, în care să funcționeze laboratoare de științe, informatică, limbi străine, dar și ateliere de creație și meșteșug, astfel încât copiii să își poată dezvolta spiritul artistic, dar în aceeași măsură să păstreze legătura cu tradițiile și meșteșugurile locale.

De interes:  Despre gama de produse de la Blum - Protege Parol

O altă problemă de care se lovește atât el cât și ceilalți locuitori ai comunei, este calitatea apei de la rețea și lipsa canalizării și consideră că, prin cunoștintele din domeniul lui de specialitate poate ajuta la îmbunătățirea calității apei și poate gestiona un proiect de introducere a canalizării in toată comuna Jebel.

Este vorbitor de trei limbi străine, Engleză, Italiană și Franceză, ceea ce îl va ajuta să creeze și să mențină relații de colaborare cu alte localități din Uniunea Europeană și împreună să lanseze proiecte de întrajutorare, astfel încât Jebelul să beneficieze de o viziune mai largă și mai bogată, privind dezvoltarea locală, peisagistică și administrare teritorială, a infrastructurii, a educației și a sănătății. Tot cunoștințele lingvistice, dar și experiența managerială dobândită în cei peste 12 ani din câmpul muncii, îl avantajează în relaționarea cu viitori investitori, pentru ai atrage în Jebel și pentru a facilita astfel crearea de noi locuri de muncă.

Intenționează să revitalizeze administrația publică locală, astfel încât cetățeanul să fie în centrul atenției, iar orice problemă cu care se vine în primărie, să fie rezolvată într-un termen cât mai scurt, fără ca cetățeanul să simtă nepăsare sau indiferență din partea angajaților din administrația publică locală.

De interes:  Salvamont România: 40 de persoane rămase blocate în telescaunul Bunloc

Împreună cu echipa sa de consilieri locali, poate facilita proiecte de digitalizare în administrație, astfel încât cetățenii să poată menține o legătură permanentă cu primăria în mediul online și să poată beneficia de consultanță și sprijin în orice problemă, astfel încât deplasările la ghișee să fie minime. Tot împreună cu echipa sa, poate verifica proiectele de infrastructură rutieră dezvoltate în comuna Jebel și pot interveni cu corecturi acolo unde este cazul. De asemenea vor dezvolta și noi proiecte de infrastructură.

Petru Lup și candidații alianței USRPLUS la consiliul local al comunei Jebel, vor ca activitatea administrației publice să fie transparentă și mulată pe nevoia cetățenilor.

”Noi suntem tinerii care vor și care pot face lucrurile altfel, mai bine, la timp, transparent și cu sprijinul și informarea tuturor cetățenilor comunei Jebel. Votați-ne și veți vedea diferența!” spune d-l Petru-Ioan LUP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.