În data de 22 Septembrie 2020, în jurul orei 11:00,  la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat patru cetățeni albanezi cu un autoturism de  marca Daimler Chrysler înmatriculat în Albania.

​In urma verificării documentelor de călătorie şi a condiţiilor legale de intrare în ţară de către poliţistul de frontieră, acesta a găsit suma de 1000 de euro introdusă intr-o agendă.

​Unul dintre cetățenii albanezi a declarat polițistului că suma acordată este pentru faptul că nu au asupra lor documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei si pentru a li se permite să între in țara.

  In urma declarațiilor cetățeanului , Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că gestul  constituie infracțiune.

Cetățeanul albanez văzând că polițistul nu accepta, a continuat spunând că poate oferi în plus suma de 500 de euro. 

Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Faţă de cei patru albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

De interes:  Trei angajate ale Universităţii de Vest din Timişoara, confirmate cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.