Tabăra Marabu din satul Milcoveni, Caraș-Severin, se pregătește de o nouă activitate care va reuni zeci de tineri din 7 țări. Aceștia vor participa la diverse acțiuni menite să le dezvolte spiritul civic și înclinația spre voluntariat ca metodă de influențare a deciziilor la nivel local.

Proiectul „De la om la om și din sat în sat discutăm despre voluntariat” se desfășoară în perioada 1 iunie – 31 decembrie. Una dintre activități, programată pentru 26 august – 6 septembrie, va avea loc în Tabăra Marabu din satul Milcoveni, județul Caraș-Severin și presupune un schimb internațional de tineri. Mai precis, 60 de tineri dezavantajați și 7 lideri de grup din România, Ungaria, Italia, Grecia, Turcia, Bulgaria și Macedonia vor învăța despre voluntariat și tot ce înseamnă acest lucru, având ca metodă principală de lucru educaţia non-formală, prin diferite activităţi specifice, cum ar fi:

1. Promovarea voluntariatului și a cetățeniei active.
2. Activități de transfer de cunoștințe realizate cu tinerii.
3. Activități de incluziune a tuturor participanților cu posibilități reduse.

De interes:  Cat de important este Seo on site

Obiectivele proiectului sunt următoarele:
1. Motivarea celor 56 de tineri participanți la schimb de a se angaja în activități civice și de voluntariat în luarea deciziilor la nivel local.
2. Îmbunătățirea cunoștințelor celor 56 de tineri participanți la schimb privind contribuția voluntariatului și a cetățeniei active la dezvoltarea comunităților locale partenere.
3. Dezvoltarea abilităților celor 56 de tineri participanți la schimbul de inițiativă, organizare și implementare a activităților civice și de voluntariat cu tinerii pentru dezvoltarea comunităților locale.
4. Promovarea voluntariatului și a cetățeniei active de către cei 56 de tineri care participă la schimb, prin implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților partenere partenere în timpul și după finanțare.

Schimbul internațional de tineri este pregătit de Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, în parteneriat cu organizațiile: REGIONAL ROMA EDUCATIONAL YOUTH ASSOCIATION KRATOVO RROMA din Macedonia, ACTIVE BULGARIAN SOCIETY din Bulgaria, UNITED SOCIETIES OF BALKANS ASTIKI ETAIREIA din Grecia, INclusiONGO din Italia, BURATTINO ALTALANOS ES KOZEPISKOL, GYERMEKOTTHON din Ungaria, KULTUR KOPRUSU EGITIM VE GENCLIK DERNEGI din Turcia.

De interes:  Trei motive comune pentru care oamenii se apucă de vapat

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități ale tinerilor, schimburi de tineri, numărul de referință al proiectului fiind: 2019-1-RO01-KA105-061489.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți afla apelând numărul de telefon 0766 190 057 (Ema Budimir) sau la adresa de e-mail: emabudimir.ospd@gmail.com.

Sursă foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.