Ai devenit șofer, nu demult, iar acum vrei să înveți tot ce se poate despre componentele mașinii tale, pentru a ști cum să te descurci în diferite situații ce pot interveni? Conduci de ceva timp, dar nu te-au interesat, cu adevărat, până acum, astfel de aspecte? Plănuiești să schimbi jantele mașinii, dar nu știi ce să alegi? În oricare dintre aceste cazuri, ai ajuns exact unde trebuia, deoarece acest articol ți-a pregătit câteva informații utile despre o piesă importantă a automobilului tău, și anume jantele. Citește-l în continuare pentru a începe drumul tău spre specializarea în piesele mașinii!

Iată ce trebuie să știi despre jantele mașinii tale

  •       În primul rând, trebuie să știi că jantele sunt de trei tipuri: fibră de carbon, aliaj de aluminiu și oțel. Primele dintre acestea sunt cele mai puțin întâlnite la mașini, iar câteva caracteristici ale lor sunt prețurile ridicate, rezistența și faptul că au un estetic deosebit, însă se pot sfărâma relativ ușor în urma unui impact mai zdravăn. Cele din aliaj de aluminiu sunt mult mai des regăsite la mașini, indiferent de marca acestora, însă cu precădere la cele de lux, așadar dacă ai o astfel de mașină nu ezita să-i cumperi alt tip de jante. Ultimele, cele din fibră de carbon, sunt cele mai slab calitative, au cele mai scăzute prețuri și rudimentare aspecte, iar în general se regăsesc la mașinile mai modeste.
  •       Bineînțeles, jantele sunt alcătuite din mai multe componente. Primul dintre acestea este cilindrul central, unde se regăsește logo-ul mașinii. Apoi urmează discul jantei, ce reprezintă partea centrală pe care sunt situate găurile prezoanelor. Spițele sunt cele care unesc marginea jantei cu discul și au numeroase modele, fiind utile pentru stabilirea forței, dar și greutății jantei. În continuare este janta exterioară cu ajutorul căreia diametrul se măsoară dimensiunea roților. Nu în ultimul rând, janta conține acele mici cercuri ale prezoanelor cu ajutorul cărora poți așeza pe butuc roata mașinii și orificiul pentru supapă prin care se introduce aerul în pneuri și este confecționată fie din metal, fie din cauciuc.
  •       Acum că știi tipurile de jante și componentele lor, trebuie să afli ce să ai în vedere după ce cumperi o pereche noi de jante pe care intenționezi să le montezi. Apropo, ai mare grijă la jantele pe care le cumperi, deoarece ele joacă un rol esențial în buna funcționare a mașinii tale și oferă siguranță. Așadar, înainte să instalezi noile jante auto de la Anvelino.ro cu care vrei să-ți impresionezi toți prietenii, fii atent la compatibilitatea acestora cu modelul prezoanelor automobilului tău și la lățimea roții, precum și locul în care este situat discul de frână.

Prin urmare, dacă ești hotărât să-ți schimbi jantele sau doar voiai să acumulezi mai multe cunoștințe în domeniu, ține cont de informațiile anterioare și vei reuși să faci alegerea corectă, cu siguranță. Dacă totuși crezi că nu te descurci să le montezi tu, ai putea discuta cu un mecanic profesionist care să te ajute în acest sens. 

Sursă foto: Pixabay.com

De interes:  Heads and Tails (Cap și pajură) – BANAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.