De ce să plantezi pomi fructiferi în grădină

La final de an te gândești poate cum ai schimba aspectul grădinii. Dacă te-ai gândit la pomi fructiferi, e o soluție sustenabilă pe care o aplăudăm. Vei vedea de ce.

Una dintre menirile noastre pe pământ este aceea de a planta un copac. De aceea nu este nimic mai plăcut decât să sădim un pom fructifer, să-l vedem cum prinde viață, crește, se dezvoltă, ne dă umbră și oxigen, ne dă roade și ne hrănește. Acesta este și unul dintre motivele pentru care ne-am gândit să prezentăm mai jos câteva motive pentru care să plantezi pomi fructiferi în grădină, oricare ar fi dimensiunea acesteia.

Dacă ești suficient de inspirat în a alege și planta soiuri de pomi ce dau roade unul după altul, nu este exclus să ajungi să consumi fructele sănătoase, din producție proprie, pentru o perioadă cât mai îndelungată din an.

5 motive pentru care să plantezi pomi fructiferi în grădină:

 Au rol de înfrumusețare

De interes:  Ce beneficii le ofera companiilor procesul de automatizare generator?

Nimeni nu cred că poate să fie indiferent la frumusețea naturii atunci când prinde viață. Primii muguri și primele flori, care ne vor încânta privirile și vor parfuma  atmosfera, ne vor face să simțim din plin că a venit primăvara. Pomii fructiferi pot avea un rol esențial în a înfrumuseța o grădină.

  1. Sursă de oxigen

Mai mulți arbori, pomi și arbuști asigură un climat mult mai plăcut în orice anotimp. Aerul va fi mult mai filtrat, curat și oxigenat. Dacă vei fi înconjurat de vegetație, atmosfera va fi mult mai plăcută și reconfortantă.

  1. Diversitate de soiuri

Dacă vrei să plantezi pomi în grădina unei case la oraș, unde este mai puțin spațiu, cu siguranță soiurile mai mici, cu tulpina mai scurtă și coroană mai mică vor fi mult mai simplu de integrat. În prezent în oferta celor mai multe magazine de specialitate se găsesc suficiente variante de pomi, inclusiv pitici.

  1. Oferă hrană

Spre deosebire de arborii decorativi și de arbuști, care contribuie doar la îmbunătățirea priveliștii, pomii fructiferi ne pot da și roade, ce pot fi mâncate. Un cireș, un cais sau un piersic, un măr sau un păr pot fi alegeri foarte bune pentru a avea un decor plăcut și a consuma și fructe.

  1. Fixează solul
De interes:  Cum poți obține informații în legătură cu autorizațiile în dezvoltarea unui nou proiect în construcții?

Dacă terenul grădinii este alunecos, nisipos sau situat pe o pantă și vrei să-l fixezi, soluția plantării de pomi fructiferi este o alegere foarte bună. Fixarea și extindere rădăcinilor în pământ contribuie la o stabilizare foarte bună a solului.

În concluzie, dacă vrei să ai o grădină frumoasă, în care esteticul și economia să-și dea mâna, optează pentru plantarea cât mai multor pomi fructiferi de pe Jardina.eu .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.