Pe masura ce numarul de masini este din ce in ce mai mare, au aparut numeroase parcuri de dezmembrari auto Bihor in care masinile scoase din uz sunt valorificate. De regula, in parcurile de dezmembrari ajung fie masinile care au fost implicate in accidente dauna totala, fie masinile foarte vechi. Chiar daca multe dintre aceste masini au piese uzate, din aproape fiecare vehicul se pot valorifica piese, care isi pot gasi utilitatea pe un alt vehicul.

De ce sa alegi piesele auto second hand in detrimentul celor noi?

Evident, cea mai buna optiune in ceea ce priveste calitatea unei piese auto este sa optezi pentru piese originale, noi. Costul acestora poate fi unul foarte mare, insa. PIesele auto second hand sunt mai atractive din urmatoarele motive:

  • sunt mult mai ieftine. Investitia intr-o piesa second hand poate fi si de cateva ori mai mica decat investitia intr-o piesa noua. De multe ori, pretul poate sa fie negociat;
  • Sunt originale. Cel mai adesea, piesele rezultate din dezmembrari sunt originale;
  • Se potrivesc pe masina, atat din punct de vedere al culorii, cat si din punct de vedere al functionalitatii.
De interes:  Alegerea pantofilor si sandalelor potrivite pentru copii pana in 5 ani

Evident, nu toate piesele auto second hand sunt bune. Atunci cand faci o astfel de achizitie este bine sa te asiguri ca vanzatorul este de incredere ( cel mai bine este sa optezi pentru centre de dezmembrari care verifica foarte atent piesele pe care le comercializeaza ) si sa eviti acele piese care in timp se strica.

Care sunt piesele pe care nu trebuie sa le cumperi dintr-un centru de dezmembrari?

Exista cateva piese auto pe care este bine sa le cumperi noi, chiar daca cele din dezmembrari sunt mai ieftine:

  • ambreiajul. Un ambreiaj uzat prezinta riscuri destul de mari sa se strice dupa doar cateva luni;
  • discurile de frana. Nu este indicat sa iti pui in pericol viata optand pentru discuri de frana care au fost deja folosite;
  • amortizoare. La fel ca si ambreiajul si discurile de frana, amortizoarele se uzeaza in timp. Niste amortizoare second hand au o durata mult mai mica de viata;
  • Filtrele. Filtrele auto au rolul de a pastra motorul curat. Nu merita sa alegi filtre second hand, in conditiile in care filtrele noi nu sunt foarte scumpe.
De interes:  Comisar în rezervă, exclus din partid! „A fost recomandarea primarului, pe vremea când iubea foarte tare Pro România!”

De asemenea, este bine sa eviti pivotii, bucsele, pompa de apa, radiatorul, caseta de directie sau turbocompresorul second.

Cele mai bune piese pe care le poti cumpara second hand sunt cele de caroserie, parbrizul si in general, acele piese care nu se uzeaza cu fiecare drum pe care il faci cu masina.

Achizitia de piese auto second hand poate sa fie extrem de profitabila, insa este important sa acorzi atentie maxima fiecarei piese pe care o cumperi si sa te asiguri ca aceasta nu iti face mai mult rau decat bine. Daca vrei sa mergi la sigur, este bine ca la fiecare achizitie sa ai un mecanic langa tine, care te poate ajuta cu verificarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.