Pentru bugetul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș este imperios necesar să se deschidă Ambulatoriul, adică fosta Policlinică, așa cum este necesară însușirea de către spital a laboratorului de analize medicale, care a fost contractat unei firme în urmă cu 5 ani.

Așa cum funcționează în prezent ambulatoriul privat din Caransebeș nu este neapărat o problemă care să pericliteze tratarea pacienților, însă pentru spital un ambulatoriu propriu este o condiție obligatorie pentru a crește încasările, consideră edilul municipiului, Felix Borcean: „De asta ne plângem, că nu avem bani, cresc permanent datoriile, dar nici nu am luat aceste minime măsuri care ar putea să îmbunătățească veniturile la bugetul spitalului. De asemenea, faptul că s-a renunțat la contractul cu Neuromed ne-a adus un beneficiu suplimentar spitalului, e drept că apar și problemele cu substanța de contrast, care nu existau în trecut, dar ele se rezolvă. De asemenea, laboratorul de analize urmează să fie internalizat”, spune Felix Borcean.

De interes:  Guvernul României, pentru Adi Torma: „Cine v-a pus, domnule primar, să faceți atâtea proiecte?!”

Laboratorul va oferi servicii de analize începând cu data de 1 noiembrie și va fi al spitalului. „Va redeveni al spitalului, așa cum a fost acum 5 ani când s-a externalizat acest serviciu către un agent economic. Până în prezent, spitalul încasează doar 20% din toate activitățile, în vreme ce societatea respectivă încasează restul veniturilor și mai folosește și personalul spitalului pe care noi îl plătim”, a mai spus Borcean.

Sunt creșteri, poate minore la prima vedere, de 2-3 procente, dar foarte importante, care traduse în lei înseamnă sute de mii de lei, menționează Borcean: „În cazul nostru, internalizarea acestui laborator reprezintă o diminuare a costurilor cu aproximativ 1,6%, întru-un sistem de calcul realist, nu-l numesc nici optimist, nici pesimist, dar este un lucru obligatoriu pentru spital, un lucru care aduce beneficii financiare și trebuie luat în calcul inclusiv faptul că de la anul acest laborator, după ce va fi autorizat final, va face contract și cu Casa de Asigurări”, ne-a declarat primarul Caransebeșului.

De interes:  Vrei să organizezi o petrecere surpriză și nu știi exact de ce trebuie să te ocupi? Află acum ce aspecte trebuie să ai în vedere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.