Odata cu avantul luat de catre domeniile de activitate precum IT si consultanta, spatiile de birouri se numara printre proiectele cu cel mai mare grad de dezvoltare in ultimele decenii. Cladirile de birouri care se ridica in prezent si care sunt in stadiul de proiectare trebuie sa raspunda ultimelor tendinte in ceea ce inseamna standardele arhitecturale actuale.

Din acest punct de vedere toti aceia care proiecteaza si ridica cladiri si spatii de birouri trebuie sa aiba acces la ultimele programe asistate de calculator pentru a reusi sa realizeze proiectele solicitate de beneficiari.Insa dincolo de standardele arhitecturale, pandemia de COVID-19 a adus noi cerinte privind respectarea regulilor de distantare fizica in cadrul cladirilor. In acest context proiectantii trebuie sa tina cont inclusiv de aceste reguli.

In domeniul arhitecturii si proiectarii de constructii exista diferite aplicatii software, dar cu siguranta suita de programe asistate de calculator de la Autodesk este alegerea numarul 1. Din suita de programe Autodesk, atunci cand vine vorba despre proiectarea si construirea cladirilor de birouri se remarca Autodesk Revit. Aceasta aplicatie ofera posibilitatea de a proiecta, de a configura si de a gestiona intr-un mod extrem de eficient cladirile de birouri care urmeaza a se construi.

De interes:  Cele mai frecvente 5 greșeli pe care trebuie să le evitați când gătiți piept de pui

Versiunea Revit 2022 aduce un nou modul pe care sa il foloseasca proiectantii atunci cand acestia trebuie sa gasesca cele mai eficiente solutii privind respectarea regulilor de distantare fizica generate de pandemia de COVID-19. Acest modul este People Flow Toolkit. Cu ajutorul modulului People Flow Toolkit se existinde functionalitatea Path of Travel, functionalitate deja existenta in versiunea 2020 a aplicatiei Revit.

People Flow Toolkit este setul de functii pentru calculul, automatizarea si vizualizarea traseelor optime intr-o cladire. Aceasta functionalitate este folosita pentru ca proiectantul sa aiba o imagine exact asupra impactului adus proiectului de cerintele de distantare fizica.

Modulul People Flow Toolkit integrat in noua versiune Revit 2022 ofera posibilitatea de a determina diferite trasee optime intre diferitele puncte din interiorul unei cladiri, directionarea fluxului de persoane pe o singura directie, dar si posibilitatea de a calcula si de a vizualiza distanta care este permisa pentru mai multe persoane care ocupa aceeasi zona in interiorul cladirii. In determinarea traseelor optime sunt luate in calcul distantele cele mai scurte, dar si conditia de respectare a distantei minime intre persoanele din spatiul respectiv.

De interes:  Cum sa cumparati online haine ieftine si de calitate

In cadrul modulului People Flow Toolkit exista posibilitatea de a directiona traficul intr-o singura directie aleasa de proiectant. Acest lucru se realizeaza prin stabilirea unui indicator de directie in cadrul proiectului, iar traseul devine astfel restrictionat pe durata analizei de trafic in functie de conditia privind directia respectiva. Un alt aspect luat in considerare de aceasta functionalitate a Revit 2022 este gradul de ocupare a spatiului.

Aceasta functie ofera posibilitatea de a stabili pozitionarea ocupantilor in cadrul unui spatiu tinand cont de o distanta fizica stabilita si care trebuie respectata pe durata analizei de trafic.Modulul People Flow Toolkit poate fi folosit in cadrul subscriptiei Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC).Pentru mai multe informatii privind licentierea in oricare dintre aceste aplicatii software te invitam sa accesezi www.cadexpert.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.