Majoritatea caselor în care trăim, în România, sunt construcții vechi de câteva decenii. Așadar, mulți dintre noi am descoperit ca ne este foarte greu sa micsoram facturile de energie și să obținem un climat interior mai sănătos, fără a ne izola termic locuinta. Cum putem să îmbunătățim viața pe care o avem în aceste case vechi și cum putem să ieșim în avantaj, după renovare? Afla mai multe despre tehnicile eficiente de izolare exterioară și interioară a casei, în acest articol.

Ce este izolatia termica?

 Izolația termică (ori termoizolatia) este procesul de reducere a transferului de căldură între obiectele aflate în contact termic sau în raza influenței radiative. Această izolație constă din materiale cu conductivitate termică scăzută combinate pentru a obține o conductivitate termică a sistemului chiar mai mică, rezultat obtinut prin folosirea de materiale adecvate.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți izolația casei, trebuie să folosiți o metodă foarte sistematică și adecvată, descoperind și enumerand toate modalitățile posibile prin care aerul rece poate pătrunde în casa – dar și cele prin care căldura poate “scăpa”. Trebuie să vă deplasați în jurul întregii case, privind fiecare parte – acoperiș, analizând tavanul, ferestrele, ușile, pereții, colțurile și alte surse potențiale de pierdere de căldura.

Știm că adesea este prea dificil să faci aceste lucruri la nivel de expert, dar nu-ți face griji. Puteți beneficia de ajutorul unor experți profesioniști ce pot oferi servicii de izolare de calitate superioară pentru a îmbunătăți consumul total de energie al fiecărei locuințe – cere acum consultanță și sprijin din partea echipei Izolatii Naturale și afla ce avantaje iti ofera termoizolatia din celuloza.

Descopera izolatia naturala cu celuloza

Izolația din fibre de celuloză este un material de izolare termică ecologic, realizat din fibre de hârtie reciclate. Aceasta oferă proprietăți termice bune și are o energie inmagazinata redusă. Chiar dacă fibrele de lemn nu sunt utilizate pe scară largă în comparație cu materialele de izolație mai tradiționale, acestea ne oferă niște avantaje ce ne capteaza atentia:

 1. Montaj ce umple golurile și opreste scurgerile de aer, grație metodei – suflate sau pulverizate
 2. Celuloza STEICO poate sa aduca economii la cheltuielile de energie/încălzire de iarna cu pana la 35%
 3. Nu contine si nu emană substanțe dăunătoare mediului sau sănătății umane
 4. Oferă o izolatie fonica excelenta
 5. Garantează o temperatura mai mica și un microclimat optim, în timpul verilor caniculare
 6. Tratat împotriva focului, mucegaiului, insectelor si rozatoarelor
 7. Certificat ECO – celuloza STEICO are distinctia NaturePlus Eco-Label
 8. Execuția unei astfel de lucrări nu produce deșeuri ori mizerie (în casă sau în preajma ei)

De ce sa iti izolezi locuința cat mai devreme în acest an?

Izolația corectă, instalată corespunzător, vă poate ajuta să vă faceți casa nu doar mai confortabilă, ci și mai eficientă. Aceasta operațiune poate chiar ajuta la reducerea poluării cu zgomot și la reducerea umidității, oferindu-va și alte avantaje pe termen lung și scurt. Celuloza pulverizata/suflata se foloseste la nivelul tavanului, a podului, a mansardei sau a acoperisului.

Sfaturile noastre suplimentare

 • Folosește un termostat programabil
 • Aranjează mobila incat încălzirea sa nu fie blocată
 • Verifica bine calitatea geamurilor, a garniturilor acestora și a ușilor
 • Permite luminii solare sa patrunda în casa, în timpul zilei, pentru a obține caldura “gratuită”
De interes:  Sfaturi pentru a va ajuta sa va adaptati consumul de proteine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.