Dansul din buric – cea mai veche arta a egiptului

dansuri-orientale-din-buric

Cu totii stim despre dansul oriental faptul ca reprezinta cea mai straveche forma de dans. De-a lungul timpului a fost practicat si privit in diferite moduri. Cu toate acestea, la inceputurile sale, dansul oriental era practicat numai de catre femei si doar pentru femei. 

In antichitate, femeile erau considerate a fi zeite, datorita faptului ca aveau puterea de a da viata, motiv pentru care dansul din buric era considerat un dans ritualic. 

Acest dans a fost lasat mostenire de la o generatie la alta, iar de la statutul de ritual acesta a devenit cea mai veche arta a egiptului, fiind practicat de fiecare data cand femeile se intalneau. Religia le impunea sa stea separate de barbati, motiv pentru care era considerat a fi un dans doar al femeilor.

De unde vine numele de dans din buric?

Cu siguranta numele dansului din buric este foarte sugestiv. Acesta a fost tradus din engleza dupa termenii de „belly dance” care nu reprezinta insa denumirea originala a acestui dans, desi este poate cel mai popular termen care defineste dansul din buric

Numele de „belly dance” a fost tradus dupa expresia franceza „la danse du ventre”, expresie care a aparut in urma invaziei lui Napoleon in Egipt din anul 1798. Practic, aceasta denumire a fost data de armata lui Napoleon dupa ce a fost socata de dansurile orientale ale dansatoarelor egiptene. Cu toate acestea, armata lui Napoleon nu auprivit dansul din buric ca pe o forma de arta, ci mai degraba ca pe un afront sexual.

Expresia „Belly Dance” a devenit mult mai populara insa mult mai tarziu, abia in anul 1893 atunci cand in cadrul Targului International din Chicago au fost prezente mai multe dansatoare din buric din Orientul Mijlociu.

Denumirile dansului oriental difera in primul rand in functie de regiune. De la Raqs al Sharqi, denumirea din Egipt, la oryntal dansi, numele folosit in Turcia, fiecare popor are numele sau pentru dansul din buric.

Muzica dansului oriental

Dansul este imposibil fara muzica, drept urmare dansatoarele din buric apeleaza la muzica din tarile orientale ca Turcia, Egipt, Liban sau chiar Tunisia pentru a putea pune in practica un show de neuitat. Aceste spectacole pot fi admirate si astazi la unele evenimente precum nuntile sau aniversarile, fiind privite ca pe un mod de a destinde atmosfera sau chiar ca o surpriza memorabila. 

Organizatorii de evenimente pot solicita inchirierea unei dansatoare orientale pentru ca evenimentul lor sa fie unul memorabil. Costurile sunt relativ reduse in comparatie cu beneficiile unui astfel de moment. 

Nu numai miscarile dansatoarelor orientale sunt uimitoare, ci si tinutele. De cele mai multe ori, dansatoarele investesc sume considerabile de bani in tinutele pe care le poarta in timpul dansului, astfel incat sa se apropie cat mai mult de dansul din buric practicat la inceputurile sale in Egipt. Voalurile, zills-urile si esarfele sunt de nelipsit, iar in conditii exceptionale pot fi prezente lumanarile, sabiile sau chiar un sarpe, fiecare simbolizand diferite lucruri.

Pentru inchirierea unei dansatoare orientale exista o multime de oferte, insa nu trebuie sa alergi mereu doar dupa cel mai mic pret. Experienta si talentul dansatoarei, tinuta sa dar si accesoriile folosite pentru obtinerea unui decor inedit sunt foarte importante pentru o atmosfera de vis. De aceea, recomandarea noastra este sa analizati oferta de pe cool-events.ro. Acolo veti gasi dansatoare din buric care vor face ca evenimentul vostru sa fie cu adevarat memorabil.

De interes:  Prima opțiune pentru PSD la Primăria Reșița!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.