Premieră în Clisura Dunării! Invitați de seamă la sfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”

În mai puțin de două săptămâni, visul de peste două decenii al credincioșilor din Moldova Nouă se pregătește să devină realitate. Lăcașul de cult din centrul orașului va fi sfințit chiar în data de 15 august, când este sărbătorită Sfânta Maria Mare, de unde și numele construcției.

Marele eveniment de natură spirituală, din orașul de la malul Dunării, se apropie cu pași repezi de înfăptuire. În momentul de față, construcția Bisericii e terminată, singurele lucruri care mai trebuie puse la punct sunt cele ce țin de detalii: „Mai sunt câteva anexe care nu sunt încă finalizate 100%, însă lucrările sunt terminate în așa fel încât ele să poată fi sfințite și pentru a putea sluji și oficia serviciile divine începând cu 15 august în biserica mare, biserică care este dorită și așteptată de către credincioși de peste două decenii.”, a declarat parohul bisericii din Moldova Nouă, Ion Nedelcu, pentru expressdebanat.ro.

Pentru prima dată pe Clisura Dunării, slujba de sfințire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă va fi oficiată de capete înalte ale ortodoxiei, printre care: Preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria și locțiitor al Episcopiei Dacia Felix. Totodată, la slujba de sfințire a lăcașului de cult, Nedelcu a ținut să invite preoți din toată Episcopia, inclusiv preoți care au slujit la Moldova Nouă și care s-au implicat în susținerea lucrărilor construcției ce așteaptă să fie sfințită.

De interes:  Alegerea agenției SEO ideale pentru servicii de optimizare SEO

În ceea ce-i privește pe credincioși, parohul de la malul Dunării i-a pregătit, cumva, încă de la începutul anului spunându-le că trebuie mers cu motoarele pornite la maximum pentru ca, în ziua de 15 august, lucrările să fie finalizate, iar slujba de sfințire să devină o certitudine: „Toți credincioșii așteaptă această zi cu multă emoție, sunt nerăbdători atât să participe la slujba de sfințire, precum și la toate slujbele de acum înainte în biserica nouă”.

Cu privire la modul în care se vor desfășura acțiunile în ziua cea mare, potrivit parohului Nedelcu, începând cu ora 8.30, evenimentul va fi deschis cu o slujbă care vizează sfințirea exterioară a Bisericii, iar mai apoi, totul se va concentra asupra sfințirii Sfântului Altar, acolo unde se vor așeza și moaștele unor sfinți, de obicei, mucenici. Ca o noutate, în ziua sfințirii lăcașului de cult, inclusiv femeile vor avea acces în altar. Întreaga acțiune se va prelungi și a doua zi, 16 august, când din nou se va oficia Liturghia Arhierească.

De interes:  Cum se pune un implant dentar? 3 etape esențiale ale tratamentului pe care trebuie să le știi

La slujba de sfințire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, pe lângă soborul de preoți, sunt invitați să participe oficialități politice, atât cele de la centru, de la nivel județean, precum și cele de la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.