Camere frigorifice performante, pentru o stocare sigură

Scopul unei camere frigorifice poate fi foarte divers. Totul depinde de ce produse urmează a fi depozitate în interiorul ei. În funcție de acestea, va trebui menținut un regim și o temperatură adecvate, un nivel de umiditate și presiune, precum și alți indicatori fizici optimi. 

Camerele frigorifice (depozitele de frig) sunt concepute pentru stocarea produselor finite și materiilor prime la firme de:

 • comerț și catering;
 • producția de prelucrare a cărnii;
 • creșterea animalelor;
 • industria farmaceutică.

Diferențele dintre camerele frigorifice în funcție de produsele depozitate: 

Camerele sunt împărțite în funcție de tipurile de produse care sunt destinate stocării, în special: 

 • camere reci utilizate pentru depozitarea diferitelor materii prime alimentare (carne și pește);
 • camere reci de depozitare pentru semifabricate (de obicei din carne);
 • camere reci în care se pot depozita produse din blană (cel mai adesea paltoane de blană);
 • camere reci pentru depozitarea butoaielor (sau a altor recipiente) cu băuturi;
 • camere reci pentru depozitarea fructelor și legumelor;
 • camere reci pentru depozitarea diferitelor produse medicale.

O cameră industrială de refrigerare este o structură complexă de inginerie, echipată cu echipamente speciale de frig: 

 • compresor și unități de condensare;
 • condensatoare;
 • răcitoare de aer;
 • umidificatoare;
 • controlere și elemente de automatizare.

Compania TC Romania Crown Cool oferă camere frigorifice și de congelare, cu dimensiuni fixe, precum și camere de dimensiuni individuale din panouri sandwich de diferite grosimi, care se disting printr-un nivel ridicat de fiabilitate și ușurință în asamblare.

Toate produsele sunt certificate și fabricate, folosind tehnologii moderne pe echipamente europene.

La amenajarea camerelor frigorifice, se acordă o atenție specială alegerii ușilor pentru camerele frigorifice. 

Camere frigorifice industriale (depozite de frig) din panouri sandwich PPU 

Panourile sandwich PPU sunt o structură a unui cadru dublu vopsit din oțel profilat, care oferă densitate și o durată lungă de viață. 

Spațiul dintre piese este umplut cu spumă poliuretanică de înaltă densitate. Acest material de umplutură garantează un nivel ridicat de rezistență și retenție a formei, precum și o bună reținere a temperaturii. 

Tipuri de camere frigorifice după temperatură

Se disting următoarele tipuri de camere frigorifice principale: 

 • Camerele reci cu temperatură medie: sunt utilizate pentru depozitarea alimentelor, medicamentelor, produselor cosmetice, precum și a altor bunuri la rece între minus 5 grade Celsius și maxim 14 grade Celsius. Aceste echipamente frigorifice sunt utilizate pe scară largă în sectorul serviciilor (cafenele, restaurante), comerț cu amănuntul, medicină și industria farmaceutică. De obicei, aceste camere sunt realizate din panouri tip sandwich cu grosimea peretelui de 4 până la 8 cm. Camerele reci de acest fel pot să fie instalate atât în ​​interiorul clădirii, cât și în exterior. Mai mult decât atât, se pot întâlni astfel de camere în versiuni staționare, dar și mobile.
 • Camerele reci cu temperatură scăzută sunt cele mai des utilizate pentru depozitarea alimentelor congelate. Corpul acestora este realizat din panouri tip sandwich cu grosimea peretelui de 10 cm sau chiar mai mult. Modelele aparținând acestui tip de camere frigorifice au capacitatea de a menține un interval de temperatură cuprins între minus 5 grade Сelsius și până la minus 25 (poate chiar minus 35 grade Сelsius).
 • Camerele de congelare: sunt realizate din panouri de tip sandwich cu grosimea peretelui mai mare de 15 cm. Gama de temperaturi în care pot să fie setate este cuprins între minus 25 grade Сelsius și până la minus 40 grade Сelsius. De regulă, procedura de înghețare durează aproximativ cam una – două ore. Aceste tipuri de camere sunt de regulă utilizate în scopuri științifice și de cercetare.

Alegerea tipului de camere frigorifice trebuie decisă în etapa de proiectare a unei încăperi sau a unei instalații. În acest caz, este imperativ să se țină seama de următoarele elemente: 

– regimul de temperatură;

– ritmicitatea utilizării;

– locație;

– volumul camerei frigorifice;

– ce mod de producere a frigului va fi utilizată (mono sau de la distanță)

– puterea instalației. 

Este foarte important ca instalarea camerelor și depozitelor frigorifice industriale să fie realizată de o echipă de profesioniști (de exemplu de la TC Romania Crown Cool), deoarece numai aceștia vor putea găsi soluția optimă în funcție de factorii individuali ai proiectului. 

De regulă, camerele frigorifice sunt disponibile în dimensiuni standard. Cu toate acestea, dacă nu ai capacitatea de a instala camera în locul dorit, TC Romania Crown Cool îți poate oferi o cameră frigorifică conform unei comenzi individuale cu dimensiuni și parametri tehnici speciali pentru tine. 

Intră pe tcromania.com pentru detalii!

De interes:  Fortuna se menține în topul fotbalului feminin românesc. Trei formații bănățene intră în „focurile” Cupei României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.