Cum să-ți faci studenția mai ușoară

Să fii student nu e o treabă ușoară, ci dimpotrivă, studenția vine la pachet cu responsabilități și provocări. Până acum ai locuit cu părinții tăi, unde totul era sub control, iar acum te trezești singur într-un alt oraș și trebuie să faci față schimbărilor produse în viața ta. Ai dori să te bucuri de libertatea de student, însă te simți copleșit de faptul că totul depinde de tine de acum încolo. Nu te teme, este atât de normal să ai un rollercoaster de sentimente când vine vorba de studenție sau de viața de tânăr adult în general! Tot ce trebuie să faci este să-ți dai seama că ai în tine toate abilitățile pentru a te descurca cu brio, trebuie doar să ai curaj să le explorezi.

Iată 3 sfaturi pentru a-ți face studenția mai ușoară

  1. Stabilește o rutină

Era ușor când eram mici, aveam deja un program gata stabilit pentru noi. Dar odată ce începi facultatea și cursurile nu sunt la fel în fiecare zi sau poate ai început și să lucrezi în timpul studiilor, lucrurile devin mai complicate. Secretul ca să nu ajungi să trăiești într-un haos este să fii organizat și să îți stabilești o rutină care să includă somn suficient, sport și o nutriție sănătoasă. Deși este tentant să te distrezi cu prietenii în fiecare noapte sau să sacrifici somnul pentru a-ți termina proiectele, lipsa acestuia poate duce la performanțe slabe, pentru că nu ai destule resurse. Nu spune nimeni să nu profiți de viața de student, însă te sfătuim să setezi o limită și să încerci cât de posibil să dormi 7-9 ore pe noapte, acest lucru îți va crește nivelul de concentrare.

  1. Fă sport
De interes:  Să nu îl uităm pe Bejeriță, fostul vicepreședinte al PSD Caraș-Severin!

Una dintre marile greșeli pe care studenții le fac este să nu facă sport. Sportul ne ajută atât de mult, nu doar din punct de vedere fizic, ci mai ales atunci când vrem să ne deconectăm și să avem grijă de sănătatea noastră mentală. Acesta reduce stresul și anxietatea și îți ajută corpul să producă endorfine care îți vor îmbunătăți starea de spirit. Poți face mișcare și mergând la o plimbare de 20 minute sau făcând yoga. Dacă decizi să mergi la sală, nu uita să iei și suplimente care să-ți garanteze progresul, cum ar fi produsele Vitabolic pe care le găsești pe Nutriland.ro. Pe lângă sport, fii atent și la alimentația pe care o ai, hrănește-te în așa fel încât să îți asiguri o bună funcționare a creierului.

  1. Ai grijă de tine și ia pauze

Atunci când ai nevoie sau lucrurile devin prea apăsătoare, arată-ți compasiune și ia o pauza, chiar și dacă este una scurtă, de o zi. Ca student, poate fi atât de ușor să fii copleșit de stres și presiune și să nu mai ai timp de tine. Prioritizează lucrurile care sunt cu adevărat importante și oferă-ți timp pentru tine, în care să faci ce îți place și să meditezi, sa faci o baie lungă, să asculți muzică sau să citești o carte. Nu-ți lăsa pasiunile la o parte, ele sunt calea spre fericire.

Astfel, cheia pentru a avea un echilibru între viața de student și cea personală este organizarea și grija de sine. Aceste aspecte te vor ajuta să gestionezi greutățile vieții de student și te vor păstra sănătos, ca tu să te poți bucura de tinerețe și de reușitele tale academice sau personale.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.