O nouă cursă charter este disponibilă în acest sezon de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Este vorba de conexiunea dintre orașul de pe Bega și insula Skiathos, una dintre destinațiile preferate de turiștii români.

Nu este foarte mare, doar 46 de kilometri pătrați, dar insula cuprinde peste 60 de plaje de nisip, inclusiv cea de mare succes Koukounaries, situată de-a lungul coastei. Apele de culoare turcoaz, porturile pentru pescuit și peisajul specific zonei mediteraneene face ca locul să fie unul apreciat de români. Aici, turiștii pot opta pentru plaje pline de viață, active, cu facilități de sporturi de apă sau altele mai liniștite și izolate, pentru cei care preferă un sejur calm.

Navigarea în jurul Skiathos-ului se poate face cu o barcă sau un iaht închiriat, astfel turiștii vor descoperi golfuri ascunse și formațiuni de rocă de Lalaria. Peisajul este completat de celelalte câteva insule din apropiere, cum sunt: Tsougara, Tsougriaki, Maragos, Arkos, Trounlonisi și Aspronisi. Pădurile de pin oferă atât peisaj frumos, cât și umbră bine venită.

De interes:  Apartamente noi iasi pentru un stil de viata mai bun

Viața de noapte este centrată în jurul orașului Skiathos. Există străzi pietruite fermecătoare pentru a fi explorate în „portul vechi”, cu multe taverne și baruri autentice grecești. Chora este extrem de activă, iar majoritatea cluburilor se află pe „Disco Strip” din capătul noului port, înspre aeroport.

Insula este cunoscută și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le posedă. Cele mai interesante sunt bisericile Agios Fanarios și Agios Nikolas, care adăpostesc numeroase relicve și icoane. Un altul îl reprezintă mănăstirea bizantină cu un templu din lemn sculptat, dedicat Fecioarei de Kounistras.

De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, turiștii pot zbura către insula grecească Skiathos, la sfârșitul fiecărei săptămâni, sâmbăta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.