Cum să joci Pai Gow Poker: Ghidul pas cu pas pentru începători

Este foarte clar că oferta unui cazino online poate să fie destul de bulversantă pentru majoritatea  jucătorilor. Ce să alegi din atâtea mii de sloturi, sute de variante de jocuri de masă sau din acelaşi număr de sisteme de loto unde să îţi încerci şansa?

Este greu să faci acest lucru dar odată cu experienţa vine şi selecţia de jocuri în funcţie de stilul de joc al fiecăruia. Dar dacă eşti un jucător de poker cu siguranţă că ai întâlnit în ofertă şi jocul Pai Gow Poker, pe care suntem siguri că l-ai omis fie şi numai pentru numele său. Dar hai să vedem ce are atât de special acest  joc şi cine ştie, s-ar putea să îţi placă şi de mâine să devii fanul numărul 1 al acestui joc.

Originea Pai Gow Poker

Nu este deloc greu să îţi dai seama încă din numele acestui joc de originile sale asiatice. Şi într-adevăr nu te înşeli, jocul de Pai Gow este inventat şi jucat în îndepărtata Chină încă din timpul dinastiei Song, undeva între 960- 1279 dHr.

Este dacă vrei un joc similar celui de domino, pentru că presupune exact ca şi acesta folosirea unor piese aproape identice de joc. Mai mult decât atât, Pai Gow este creditat de către izvoarele istorice ca fiind jocul care a stat la baza apariţiei celui de domino pe care îl cunoaştem în zilele de astăzi.

Indiferent de veridicitatea acestui lucru este cert că jocul de poker care îi poartă numele şi pe care îl întâlneşti în orice casino online se datorează acestui joc milenar. Întrebarea care se pune este cum a ajuns acest joc să facă parte din oferta cazinourilor online din întreaga lume, inclusiv a celor din ţara noastră.

De interes:  Societatea Giaul Energy își consolidează prezența pe piața din România și își reînnoiește Aangajamentul față de dezvoltarea segmentului B2B

Totul se datorează celor doi americani îndrăgostiţi de jocurile de noroc care în anii 1980 aleg să adapteze acest joc transformându-l din domino în joc de poker. Ideea nu aparţine însă oricui, cei 2 americani sunt manageri de cazinouri cu o bogată experienţă.

Pe numele lor Sam Torosian şi Fred Wolf, decid că transformarea jocului Pai Gow în unul de poker nu numai că va simplifica mult lucrurile dar va aduce şi mai mulţi oameni în cazino. Ideea era una viabilă, jocul de domino Pai Gow se juca cu 32 de piese în timp ce în jocul de poker clasic este nevoie de 52 de cărţi de joc.

Prin urmare îl denumesc Poker Pai Gow şi îl lansează în cazinourile pe care le deţin. De la această dată şi până la apariţia internetului jocul era ofertat doar în zona Americii şi în Orient numai în cazinouri fizice. Odată cu dezvoltarea cazinourilor online jocul a devenit parte din ofertă şi bucură şi astăzi amatorii de un joc inedit cu tente asiatice.

Cum se joacă Pai Gow Poker?

Poker Pai Gow se joacă astăzi în cazinourile fizice şi în cele din mediul online cu 53 de cărţi, lucru datorat adăugări unui singur joker. Jucătorii care pot participa la o mână de Poker Pai Gow este stabilit la 6 la care se adăugă dealerul.

De interes:  4 aspecte de care să ții cont când cumperi ghete pentru fete

Pai Gow Poker este considerat un joc de poker „la 2 mâini” ceea ce spune destul de mult unui jucător cu experienţă. Dar dacă eşti începător atunci trebuie să ştii în detaliu regulile jocului şi o să începem prin a-ţi spune că toţi cei 6 jucători nu se bat între ei ci numai cu dealerul.

Este diferit faţă de jocul tradiţional de poker unde jucătorii de la masă pariază între ei, cea mai bună combinaţie de poker stabilind în final care dintre ei este câştigătorul. Ce este interesant la acest joc este că dealerul poate să fie şi unul dintre jucători dar şi o alianţă dintre un jucător şi dealer.

Nu trebuie decât să anunţi intenţia şi să faci dovada că ai suficiente fonduri pentru a menţine parierea cât mai multe mâini. Cu alte cuvinte investeşti în norocul şi abilităţile tale de jucător şi tratezi jocul Pai Gow Poker că pe o afacere.

Împărţirea cărţilor la Pai Gow Poker

Încă de la împărţirea cărţilor o să îţi dai seama că ai în faţă alte reguli decât la jocul de poker obişnuit. La o masă de Texas Hold’em se dau câte 2 cărţi jucătorilor urmând ca aceştia să facă combinaţiile din poker cu ajutorul celor 5 cărţi comune decartate de dealer.

În Pai Gow Poker lucrurile sunt simple, încă de la început o să înţelegi de ce se cer la masă un număr de 6 jucători. Ei bine, sunt 53 de cărţi de joc pe care dealerul le împarte în 7 grămezi de câte 7 cărţi. Fiecare grămadă aparţine unui jucător şi în mod evident că una o ia chiar dealerul.

De interes:  Ce inseamna Aditia Osoasa?

Rămân din 53 de cărţi doar 4 cărţi pe care dealerul le pune într-o altă grămadă, cunoscută în joc sub numele de muck. Ai primit cele 7 cărţi, atunci trebuie să le împărţi în 2, o mână de 5 şi una e 2 cărţi. Dar atenţie, mâna de 5 cărţi trebuie să fie mai mare valoric decât mâna formată din 2 cărţi.

Odată ce au făcut acest lucru toţi jucătorii, inclusiv dealerul, poziţionează cele 2 mâini distincte în faţa lor, cu faţa în jos. Acum vine şi momentul arătării cărţilor, când dealerul le întoarce pe ale lui şi le compară cu cele ale jucătorilor.

Valoarea mai mare câştigă întotdeauna, aşa că dealerul poate câştiga banii pariaţi de câţiva jucători  dacă are o valoare mai are dar poate să şi plătească jucătorii care îi sunt superiori ca valoare a cărţilor. Se poate paria pe ambele mâini, care în Pai Gow Poker poartă numele de „mână mare” şi „mâna mică”, ceea ce face din acest joc unul extrem de incitant şi ofertant.

Concluzie

Atâta timp cât eşti client de cazino online trebuie să îţi măreşti constant aria de cunoştinţe în materie de jocuri de noroc. Pai Gow Poker este o opţiune perfectă pentru începători datorită modalităţii simple în care se învaţă şi se practică. Nu uita însă că eşti tot în faţa unui joc de noroc aşa că încearcă să joci cât de responsabil poţi şi în final să câştigi experienţa de joc care să te transforme într-un jucător de succes.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.