Atunci când cineva cunoscut nouă, mai mult sau mai puțin apropiat, încetează din viață, unul dintre cele mai potrivite gesturi îl reprezintă prezentarea la capelă sau la casa mortuară cu un aranjament floral funerar. Nu contează că apelezi la firme care se ocupă cu crearea și comercializarea de coroane funerare Bucuresti în mod fizic, tradițional, sau din lipsă de timp îți îndrepți atenția către cei care se ocupă și cu servicii de livrare de coroane funerare online, cum sunt, de exemplu, cei de la SympathyFlowers, gestul tău nu va trece neobservat. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem, nu este ceva la care te pricepi, și chiar nu știi ce flori să alegi, pentru ca mesajul pe care vrei să îl transmiți să fie bine înțeles. Prin urmare, hai să vedem care sunt cele mai folosite flori pentru coroanele funerare și care este semnificația acestora.

 

Trandafiri

 

Aceste flori reprezintă, de regulă, dragostea față de o anumită persoană, iar semnificația lor nu este alta nici în acest momente triste. Prin urmare, dacă alegi trandafiri pentru a împodobi coroana funerară pe care o vei depune cu acest prilej, aceștia vor simboliza afecțiunea și respectul pentru persoana care a încetat din viață. Cât despre culorile alese, galbenul reprezintă prietenia, roșii – respect și dragoste, iar alb sugerează ideea de puritate.

De interes:  Oja semipermanenta este o investitie care merita facuta

 

Crini

 

Cu siguranță crinii sunt niște flori care nu pot trece neobservate, așa că se potrivesc și în coroanele funerare pentru persoanele care au avut funcții importante sau au reprezentat pentru tine acel mentor care ți-a influențat viața. De menționat că în funcție de culoarea aleasă, crinii din coroana funerară au o altă semnificație. Astfel, cel albi sugerează eleganță, noblețe, în timp ce galbenul sugerează aprecierea pe care i-o purtai persoanei decedate.

 

Garoafe

 

Sunt florile cel mai des folosite pentru coroanele funerare, iar motivul este unul foarte simplu: sunt ușor de aranjat, dar și foarte accesibile din punctul de vedere al prețului. De fapt, în ultima vreme garoafele au început să fie tot mai des asociate cu ideea de ”flori ale mortului”, și sunt oferite în special cu această tristă ocazie. Referitor la semnificația lor, aceasta este simplă: iubire, prietenie, respect față de cel decedat, iar garoafele roșii sunt cele mai potrivite în aceste cazuri.

De interes:  Mâncare de dietă pentru câinele sau pisica ta

 

Crizanteme

 

La fel precum suratele garoafe, și crizantemele sunt flori care se întâlnesc frecvent în aranjamentele florale funerare. Nici ele nu sunt chiar atât de scumpe, rezistă mult, și semnifică sentimentele sincere care te-au legat de persoana care a încetat din viață, dar și respectul sau afecțiunea.

 

Orhidee

 

Deși este o floare care nu se folosește în mod frecvent pentru coroanele funerare, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ea. Un astfel de aranjament floral funerar se potrivește la înmormântarea unei persoane care a însemnat mult pentru tine, a avut o funcție importantă, sau a influențat enorm viața celor din jur. Iubire, frumusețe, eleganță și respect sunt mesajele pe care această floare vrea să le transmită atunci când este folosită într-o coroană funerară.

 

Gerbera

 

Niciodată gerbera nu se va folosi singură într-un aranjament floral pentru un astfel de eveniment trist, ci doar în combinație cu alte flori, de regulă crizantemele și garoafele. Sensibilitate, tristețe, nevinovăție sunt cuvintele care îți vin în minte atunci când observi atfel de flori în jerbe sau coroane funerare.

De interes:  bacteria care ne ”infectează” stomacul. Specialiștii Medici's trag semnale de alarmă

 

Iris

 

Este o floare prin care îți exprimi regretul față de decesul persoanei respective, dar și aprecierea pe care o aveai pentru ea. Nici irișii nu se oferă simpli, și se recomandă să fie folosiți pentru aranjamentele florale funerare pentru colegii de serviciu.

 

Gladiole

 

Sunt flori frumoase, dar în același timp impunătoare. Prin urmare, se recomandă folosirea lor în coroane funerare de lux, alături de crini, în cazul înmormântării unei persoane importante.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.