Cum sa construiesti mai repede?

In constructii este nevoie ca lucrarile sa se desfasoare cat mai repede cu putinta, pentru ca lucrarea sau constructia sa poata fi data in exploatare cat mai repede. Fie ca vorbim despre constructii de la dezvoltatori, pentru un numar mare de utilizatori sau despre constructii realizate pentru beneficiari punctuali, fiecare dintre acestea necesita un timp de realizare cat mai scurt. Cum poti insa să realizezi o constructie cat mai repede, fara a grabi insa pasii? Iata cateva idei, pe care le poti pune in practica.

Ocupa-te simultan de avize

La inceput de drum va trebui să vezi ce ti se cere la nivel de avize si autorizatii de constructie de care ai nevoie. Mai apoi, poti incerca sa grupezi cumva fiecare etapa, pentru a castiga timp din acest punct de vedere. Daca ai comandat studiul geotehnic, grabeste-te sa vorbesti cu un proiectant in constructii pentru a pune la punct proiectul tehnic al constructiei. In acest fel, atunci cand analizele de la studiul geotehnic vor fi gata, vei putea realiza proiectul si te vei putea adresa institutiilor statului, in vederea obtinerii autorizatiei de constuctie si a celorlalte documente legate de constructia ta.

Contracteaza specialistii

Pentru a realiza o constructie vei avea nevoie de o firma care sa se ocupe de aceasta. In general se poate sa realizezi o constructie chiar si fara a fi nevoie de firme specializate, insa acest lucru poate fi periculos pentru rezultatele care urmeaza. O echipa specializata stie care sunt etapele de lucru in cazul unei constructii si te poate ghida astfel incat sa nu pierzi timpul in timpul efectuarii lucrarilor cu planificari. Datorita planului de devize, vei sti exact succesiunea etapelor de lucru si te vei putea plia dupa aceasta pentru a te organiza.

Evita timpii morti intre lucrari

Daca ai nevoie sa torni o placa pentru planseu, iar dupa ce realizezi acest lucru pare ca ai un timp mort pana la uscarea betonului, in realitate poti profita de acest spatiu temporal pentru a efectua alte lucrari. Poti lucra la nivelul etajelor inferioare la amenajarea acestora, poti finisa anumite elemente de constructie sau poti chiar sa iti pregatesti materialele pentru ceea ce urmeaza. Daca vei astepta sa se usuce betonul sau orice alt material de constructie, vei vedea ca timp de cel putin 7 zile vei avea lucrarea blocata iar acest lucru inseamna de fapt timp si bani pierduti.

Eficientizeaza fluxul de materiale

Nu lasa niciodata achizitia de materiale pentru urmatoarea zi. Fa-ti mereu un inventar si intreaba muncitorii daca este nevoie de ceva de cumparat in viitorul imediat. In acest fel nu vei risca sa ramai fara materiale si nici nu va trebui sa pierzi bani ducandu-te sa cumperi materialele in timp ce muncitorii snu mai lucreaza. Asigurand un flux de materiale vei asigura continuitatea lucrarii, iar acest lucru va fi benefic, deoarece acesta se va incheia mai repede. 

Profita de vremea buna

Daca prinzi vreme buna in timp ce realizezi o constructie, atunci va trebui sa profiti de acest lucru. Daca ploua sau este frig, acest lucru nu ar trebui sa inghete si fluxul de lucrari. Poti la fel de bine in zilele ploioase sa realizezi lucrari la interior pentru a te asigura ca munca inainteaza si o data cu ea si procesul de realizare a constructiei. Poti lucra la instalatia electrica, la placarea peretilor cu piatra naturala sau poti pur si simplu sa curati interiorul, pregatindu-te astfel pentru momentul cand vei putea reincepe sa lucrezi la exterior.

Nu te crampona de nimicuri si mergi inainte in demersul tau, deoarece fiecare clipa pierduta inseamna bani pierduti, iar acest lucru nu este de dorit, mai ales daca vorbim despre lucrari ample, care se bazeaza pe multi oameni si la fel de mult si pe logistica.

 

De interes:  Ce este polenul crud și ce beneficii are asupra organismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.