O bună gestionare a resurselor firmei depinde de mai mulți factori și procese, iar fluxul de numerar se evidențiază cel mai pregnant în acest context.

Fluxul de numerar este un aspect financiar puternic, care permite, pe lângă organizarea finanțelor, să se înțeleagă intrările și ieșirile resurselor tale. 

Sfaturi despre cum să faci eficient fluxul de numerar 

Utilizează un software de gestionare

Pentru a-ți optimiza fluxul de numerar, sigur și funcțional, se recomandă să utilizezi un software de management bun. Acest tip de soluție permite înregistrarea intrărilor și ieșirilor, ceea ce face sarcina contabilă mai rapidă, mai ușoară și mai sigură, prevenind erorile și refacerea ulterioară a înregistrărilor.

În plus, un bun program de gestionare îți va permite să creezi diferite categorii în fluxul de numerar, care îți vor permite analize ce îți vor arăta unde sunt cheltuiți banii și de unde provin. Această clasificare va servi ca bază informațională pentru procesul de gestionare a banilor, lăsând finanțele optimizate.

Setează o dată de început pentru înregistrări și fii atent la detalii

Acum, că știi că un software de management bun poate face diferența fluxului de numerar, trebuie să setezi o dată pentru a începe înregistrarea. Din acel moment, toate soldurile de deschidere ale contului de numerar, bancar și de investiții financiare trebuie separate, iar aceste informații trebuie înregistrate în fluxul de numerar.

Cu ajutorul software-ului de gestionare, se facilitează recunoașterea tuturor intrărilor și ieșirilor într-o anumită perioadă, indiferent de sume. În plus, ar trebui să se acorde atenție istoricului înregistrărilor, care, cu cât este mai detaliat, cu atât mai bună va fi soluționarea cazurilor problematice.

Actualizarea fluxul de numerar în mod constant, o pârghie pentru o activitate economică profitabilă

Un alt punct ce necesită atenție este actualizarea constantă a fluxului de numerar. Acest lucru este necesar pentru că funcționează ca un instrument de management eficient, care permite luarea deciziilor pe baza valorilor actualizate ce reflectă realitatea obiectivă de la un moment dat. Dacă acest lucru nu se face, pot apărea probleme din cauza percepției greșite a gestiunii tale financiare.

În acest moment, trebuie să definești o rutină de lucru și să ai în vedere importanța actualizării constante a datelor contabile, întrucât, pe lângă menținerea organizată a finanțelor, se evită și colectarea amenzilor și a dobânzilor pentru plățile întârziate și pentru alte tipuri de plăți.

Scontare sau factoring?

Operațiunea de scontare este aferentă efectelor de comerț (cambii, bilete la ordin), în timp ce factoringul are ca obiect cesiunea unor creanțe. Ambele instrumente sunt furnizate de o instituție financiară care are ca scop acoperirea lipsei temporare de numerar.

Când vorbim de factoring, încasezi facturile emise către clienții tăi înainte de termen în schimbul unui procent din suma totală de pe factură și/ sau a unei dobânzi. Compania de factoring va primi banii direct din partea clientului tău.

Există  și alte diferențe între cele două instrumente (scontare versus factoring):

  1. în cazul serviciilor de factoring, firma care îți oferă banii poate prelua și riscul de neplată a clientului ce urmează să achite factura în cauză;
  2. Spre deosebire de factoring care are în vedere o factură, scontarea vizează un bilet la ordin sau un cec;
  3. în unele tipuri de operațiuni de factoring, debitorul cedat trebuie să fie notificat cu privire la faptul că datoria trebuie plătită în contul factorului. Totuși, scontarea nu implică această notificare.

Procedura de factoring pare atractivă pentru tine? Intră pe www.instantfactoring.com pentru mai multe detalii chiar acum!

De interes:  Colectarea gunoiului, bătaie de joc pe bani publici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.