Cat de vechi este acoperisul?

Inlocuirea acoperisului este costisitoare, iar acoperisurile noi au o durata de viata de doar 15-20 de ani, in functie de materialul de fabricatie. De asemenea, daca locuinta are un acoperis plat sau aproape plat, verificati materialul cu care este sigilat. In zilele noastre, se foloseste o membrana, care este mai buna decat asfaltul si pietrisul, care poate lasa marginile si colturile neetanse.

Sunt suficiente prize? Care este starea acestora?

O instalatie electrica de mantuiala poate fi periculoasa, iar o noua instalatie electrica poate fi extrem de costisitoare. Verificati de asemenea tabloul de sigurante – adesea un indicator al starii instalatiei electrice, insa o inspectie va stabili daca este nevoie sa fie inlocuit. Un numar suficient de prize este un mare avantaj comercial in lumea de azi, plina de dispozitive, asa ca merita sa fiti atenti la acest aspect.

Instalatiile de apa – canal sunt in stare buna?

Porniti robinetele pentru a verifica presiunea apei. Intrebati daca conductele sunt izolate, si asigurati-va ca nu sunt din plumb, si trebuie inlocuite. Caloriferele functioneaza? Cat de vechi este boiler-ul? Daca rezervorul de apa calda este situat in acoperis probabil este vorba de unul vechi, care trebuie inlocuit curand.

De interes:  Alegerea pieselor bobcat

Ramele ferestrelor au vopseaua crapata? Sticla este intacta?

Starea ramelor exterioare ale ferestrelor este un indicator perfect al starii locuintei – daca oamenii au investit in casa si au avut grija de ea, atunci mai mult ca sigur au avut grija si de restul. Daca va puteti impinge degetul cu usurinta in rama de lemn a ferestrei, asta inseamna ca este putreda. Daca exista condens intre straturile de sticla, inseamna ca acestea au un defect. Noile ferestre trebuie instalate de catre un inspector autorizat, asadar trebuie sa obtineti un certificat de conformitate, care adesea vine cu garantii. Intrebati daca este cazul.

Proprietatea este adecvat izolata fonic?

Daca vanzatorii au pornit radio sau televizorul, cereti sa fie redus sunetul, pentru a va asigura ca nu auziti fiecare cuvant al vecinilor.

Cum este podul?

Oamenii adesea ignora podul, dar este o parte importanta a casei. Cat este de facil accesul? Este mult spatiu de depozitare? Poate fi convertit in camere suplimentare? Este izolat? Acest ultim aspect poate face o mare diferenta in ceea ce priveste facturile dumneavoastra, si confortul general in timpul iernii.

De interes:  Criteriile pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi firma de contabilitate

Cum este zona?

  • Sunteti in apropierea unui pub, bar sau magazin de kebab, care devine galagios seara?
  • Puteti sa va plimbati spre magazinele alimentare sa luati o sticla de lapte, sau este nevoie sa luati masina?
  • Mijloacele de transport in comun sunt usor accesibile?
  • Sunt drumuri galagioase sau cai ferate in apropiere?
  • Va aflati sub o traiectorie de zbor?
  • Exista vreo groapa de gunoi in apropiere?
  • Sunteti in apropierea unei scoli, aflandu-va in imposibilitatea de a o ocoli la orele de varf?

Si cel mai important, simtiti ca o puteti transforma in caminul dumneavoastra?

Daca va place proprietatea, aranjati inca o vizionare intr-o alta perioada din zi, si cercetati si zona putin mai mult. Daca puteti, luati pe cineva cu dumneavoastra, care sa poata observa lucruri pe care dumneavoastra nu le observati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.