Din cele mai vechi timpuri, omul a cunoscut efectul terapeutic al caldurii si al soarelui. De fapt, la mijlocul secolului al XIX-lea, medicul Niels Ryberg Finsen a primit Premiul Nobel pentru Medicina pentru aplicarea helioterapiei in vindecarea lupusului. Cu toate acestea, expozitia sa solicita utilizarea unei creme de protectie solara in conformitate cu fototipul nostru de piele.

Razele ultraviolete ale soarelui, datorita lungimii lor de unda scurte, repara fibrele musculare, relaxeaza muschii si inverseaza conditiile sistemului locomotor, cum ar fi reumatismul. Soarele stimuleaza productia de vitamina D, esentiala pentru fixarea calciului. La randul sau, pielea, sistemul imunitar si sistemul nervos sunt binecuvantate prin actiunea sa.

In plus fata de arsuri, excesul de radiatii electromagnetice de la soare modifica chimia pielii, favorizand imbatranirea prematura si cancerul de piele. De fapt, Societatea Americana a Cancerului estimeaza ca in ultimii ani au fost diagnosticate aproximativ 96.480 de cazuri noi de melanom in Statele Unite.

Ne bronzam prin generarea de melanina sau prin oxidarea acesteia. Razele ultraviolete de tip B activeaza generarea de melanina. O expunere abuziva la aceste raze va provoca leziuni in straturile profunde ale pielii, cum ar fi ridurile, petele si distrugerea colagenului si elastinei.

De interes:  Oameni valoroși la Spitalul din Caransebeș!

Expunerea la soare nu este intotdeauna un act voluntar, asa ca ar trebui sa ne protejam de el pe tot parcursul anului folosind o crema de protectie solara in functie de fototipul nostru si sensibilitatea pielii. La fel, ar trebui sa fim atenti si la reverberatia soarelui sau la unghiul razelor soarelui pentru o protectie mai completa. O selectie a celor mai bune creme pentru protectie solara gasiti AICI.

Cum ne ajuta protectiile solare?

Visul multora vara este de a obtine un bronz frumos fara a trece prin disconfortul unei lovituri de caldura, mai ales ca are consecinte grave pentru organism. Putem suferi febra, durere si pe termen lung suntem chiar expusi riscului de a dezvolta cancer.

In fiecare zi, fierbinte sau rece, si chiar daca este tulbure, suntem expusi razelor solare . Prin urmare, ideal atunci cand alegeti cea mai buna protectie solara pentru pielea dvs. ar fi sa cumparati una care functioneaza pe tot parcursul anului.

De interes:  Zile de film la Reșița !

Multi oameni nu sunt constienti de semnificatia etichetelor de pe protectiile solare pe care le folosesc. Acest lucru este afirmat intr-un studiu realizat de Scoala de Medicina Feinberg de la Universitatea Northwestern (Illinois, Statele Unite).

Din acest motiv, ei il aleg in general pe cel cu cel mai mare numar din indicele de protectie solara. Cu toate acestea, expertii spun ca acesta nu este singurul indicator la care trebuie sa fim atenti.

Razele solare sau razele ultraviolete sunt impartite in doua tipuri: UVA si UVB . Primele sunt cele care ne bronzeaza pentru o perioada scurta de timp si sunt periculoase, deoarece ajung in partea cea mai adanca a pielii. Acestea din urma sunt mai putin puternice, dar, atunci cand sunt expuse la ele, ne pot arde tesuturile.

Cum sa aleg cea mai buna protectie solara pentru mine?

Expertii sugereaza alegerea unei protectii solare care, pe langa faptul ca are un indice bun de protectie solara, sa aiba un spectru larg . In acest fel va puteti asigura ca va protejeaza atat de razele UVA, cat si de razele UVB.

De interes:  Noul teren de fotbal din Moldova Nouă este gata să își primească jucătorii !

Indicele de protectie solara ideal pentru a utiliza protectie solara pe tot parcursul anului este SPF 30. De asemenea, trebuie sa specificati pe eticheta ca protectia solara este rezistenta la apa si transpiratie. Acest lucru va va asigura ca va protejeaza pentru o perioada mai lunga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.