Cum să ai un cămin primitor: 5 metode eficiente

Locuința ta este spațiul în care-ți găsești refugiul după o zi plină de activități obositoare sau solicitante, este locul în care te relaxezi singur, alături de familie sau în prezența celor mai buni prieteni. Este important pentru sănătatea ta mentală și spirituală să te bucuri de o locuință potrivită pentru gusturile și nevoile tale!

Dacă vrei să te simți bine într-un cămin, atât tu dar și musafirii tăi, atunci iată 5 metode eficiente prin care poți crea locul ideal de recreere, divertisment și odihnă!

Păstrează un ambient plăcut

Fie vară, fie iarnă, un cămin primitor înseamnă, în primul rând, un ambient plăcut. Ca să poți realiza ușor acest lucru, este recomandat să păstrezi temperaturile optime pentru întreaga perioadă a anului. 

De exemplu, în zilele friguroase vei putea menține temperatura cu ajutorul unei centrale termice pe gaz, iar pentru sezonul cald, vei putea păstra o temperatură plăcută cu ajutorul unui aer condiționat, fie acesta montat în perete sau mobil.

Cu atât mai mult, alături de temperatură, contează foarte mult și calitatea aerului. Printr-un dispozitiv de purificare aer, te vei bucura de un ambient primitor și benefic organismului. Purificatorul elimină bacteriile, virusurile, praful și polenul, menținând mediul sănătos.

Paleta cromatică, stilul de amenajare și texturile

Ambientul casei depinde foarte mult de paleta de culori pe care o alegi, atât pentru pereții locuinței, dar și pentru piesele de mobilier și accesorii. Chiar dacă vei crea un contrast de culori sau vei opta pentru amenajarea în monocrom, nuanțele trebuie să-ți ofere confort și liniște. 

Există numeroase stiluri de amenajări interioare, de aceea este foarte important să alegi întocmai stilul potrivit gusturilor tale. Optează dintre stilul tradițional – elegant și matur, modern – minimalist și pragmatic, industrial – practic, cu forme ergonomice, glam – texturi sofisticate și rafinament sau eclectic – mai multe stiluri diferite ce formează un cămin primitor!

Alături de stilul abordat, piesele de mobilier și paletele de culori, adaugă perne și paturi plăcute la atingere, moi sau pufoase, așternuturi de calitate, creponate, dar și alte elemente de decor ce transformă o casă într-o locuință.

Personalizează-ți locuința

Chiar dacă ești adeptul stilurilor de amenajare interioară modernă, pragmatică și minimalistă, este recomandat să adaugi o pată de personalitate locuinței. De exemplu, plantele sunt unele dintre cele mai plăcute modalități prin care poți crea un cămin primitor și benefic sănătății tale. 

Alături de acestea, alege câteva poze cu tine, familia sau prietenii tăi pe care să le înrămezi, umple ușa de la frigider cu magneți din excursiile tale, înrămează postere, pune figurinele favorite pe rafturi, etc.

Iluminează corect locuința

Dacă îți dorești un cămin primitor, cald și confortabil, atunci nu trebuie să neglijezi lumina și corpurile de iluminat. Pe cât posibil, bucură-te în fiecare zi de lumina naturală a soarelui, iar în perioadele în care acest lucru nu este posibil, optează pentru corpuri de iluminat potrivite cu stilul interior de amenajare ales, alături de becuri ce oferă lumină rece sau neutră, asemeni strălucirii zilei.

Creează un spațiu practic și deosebit

Dacă îți dorești o locuință pragmatică, primitoare și pregătită pentru orice provocare, atunci investește în câțiva tabureți cu spațiu de depozitare pe care îi vei putea folosi întotdeauna, atunci când vrei să-ți depozitezi obiecte, dar și atunci când ai musafiri în vizită. Totodată, alege coșurile elegante, etajerele, sertarele sau dulapurile fără uși, astfel încât să aduci în prim-plan ideile de „open-space” și pragmatism.

Un cămin primitor te va ajuta să fii mult mai relaxat în activitățile de zi cu zi. Își va oferi relaxarea și confortul de care ai nevoie indiferent de vremea de afară sau de sarcinile pe care le ai de realizat. Nu mai sta pe gânduri, creează-ți acum locuința pe care o meriți!

De interes:  14 tone de deșeuri electrice și electronice, predate de reșițeni în doar câteva zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.