Cum îți organizezi o vacanță low-cost? 5 sfaturi

Te gândești mereu la echilibrul între timp și bani, dar parcă în vacanță mai mult ca oricând vrei să le ai pe amândouă! Ca să te distrezi un sejur întreg fără să-ți epuizezi bugetul, îți prezentăm cele mai bune sfaturi pentru unei organizarea unei vacanțe low-cost, în țară sau în străinătate.

Alege destinații de vacanță inedite

Poți să beneficiezi de tarife atractive dacă optezi pentru locuri mai puțin turistice, dar care nu sunt cu nimic mai prejos decât stațiunile celebre, unde prețurile sunt mari. Găsești sugestii variate pe site-urile de travelling, în oferta agențiilor de turism și pe blogurile de călătorie.

Mergi la munte la Durău, Fundata sau Soveja, încearcă sudul litoralului, colindă dealurile Drăgașanilor, la Sângeorz Băi, Slănic Moldova sau Lunca Bradului. Descoperă frumusețile României la prețuri accesibile, pe toată durata anului.

Configurează concedii personalizate, după bugetul disponibil

O altă idee excelentă pentru o vacanță low-cost este organizarea de la A la Z după prioritățile tale de prețuri, destinații, mijloace de transport, condiții de cazare. Astfel vei economisi sume importante și vei petrece un concediu mai ieftin decât un sejur turistic achiziționat după metoda clasică, de la agenție.

Poți să-ți planifici perioada când vrei să pleci în concediu, să alegi variantele optime de transport și să faci popasurile cele mai convenabile, atât ca preț, cât și ca obiective turistice existente în împrejurimi.

Călătorește în străinătate prin țările vecine, aproape de casă

Îți dorești o vacanță în străinătate, dar nu ai un buget pe măsură. O soluție eficientă este să creezi itinerarii scurte, prin țările învecinate. Vei găsi atracții turistice impresionante în nordul Bulgariei, la viile moldovenești sau în resorturile balneo din Ungaria.

Inspiră-te din ofertele existente pe site-urile de rezervări turistice, află detalii și sugestii de la prieteni care au călătorit prin aceste regiuni și pleacă la drum cu bucuria de a descoperi locuri inedite, aproape de casă, dar în străinătate.

Rezervă din timp biletele de călătorie pentru vacanță

Urmărește campaniile promoționale și achiziționează la tarife avantajoase bilete de avion către destinațiile favorite din țară și din străinătate. Găsești zboruri ieftine către Londra, Paris, Istanbul, Dubai, Egipt și multe alte zone turistice la care visezi de multă vreme.

Poți să te distrezi într-o vacanță low-cost oriunde în lume, dacă te organizezi din timp și alegi cele mai bune variante pentru zboruri cu avionul, călătorii cu autobuzul sau cu trenul, excursii cu mașina sau autorulota. 

Alege soluții de cazare alternative și rezervări early booking

O parte importantă din bugetul de concediu merge către serviciile de cazare. Ca să organizezi o vacanță low-cost, alege sejururi la camping, pensiuni turistice, moteluri sau case ale localnicilor. Dacă preferi hotelurile, încearcă să faci rezervări early booking, pentru a obține cele mai avantajoase tarife.

Accesează periodic rubricile dedicate hotelurilor și pensiunilor turistice de la agențiile turistice online, deoarece vei găsi oferte actualizate și campanii promoționale, pentru vacanțe low-cost în orice anotimp. 

Inspiră-te din sfaturile prezentate și organizează un concediu așa cum visezi, cu resursele pe care le ai!

De interes:  Cum să alegi între diferite oferte de cumpărături în rate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.