Cum alegi covoarele rotunde în funcție de mobila din casă

Designul interior necesită o abordare atentă și creativă. Dacă ești interesat să creezi o atmosferă caldă și confortabilă în casa ta, o poți face chiar dacă nu ești un designer profesionist. Culori, forme, texturi – acestea sunt elemente importante și astăzi aș dori îți concentrez atenția asupra covoarelor ovale și rotunde și a modalităților de utilizare a acestora în casa ta.

De ce să alegi covoare rotunde sau ovale?

Covoarele sunt unul dintre elementele universale ale designului. Acestea creează nu numai o atmosferă caldă și confortabilă în casă, ci pot deveni și un instrument excelent pentru zonarea spațiului. În plus, acesta este elementul care leagă mobilierul, obiectele de interior și decorul camerei. Covoarele pot crea starea de spirit, sublinia stilul camerei și, cel mai important, pot afecta spațiul, mărindu-l sau micșorându-l vizual. De regulă, covorul este selectat atunci când designul camerei este terminat, dar se întâmplă ca designul covorului să fie atât de unic și original, de exemplu dacă ai un covor antic frumos, încât întregul interior este creat în conformitate cu acest punct focal al camerei. Liniile netede ale covoarelor rotunde și ovale creează o senzație de delicatețe în interior.

Cum să alegi?

În comparație cu covoarele tradiționale dreptunghiulare, covoarele ovale și rotunde au câteva caracteristici specifice pe care trebuie să le ai în vedere. Covoarele rotunde și ovale ajută la atenuarea liniilor drepte și a colțurilor ascuțite dintr-o cameră, caracteristice stilului contemporan și minimalist. Desigur, obiectivul principal al fiecărui design interior este crearea unui mediu armonios. Potrivit psihologilor, obiectele cu colțuri rotunjite în interior contribuie la o dispoziție liniștită a unei persoane. La rândul lor, designerii cu experiență recomandă ca covoarele ovale sau rotunde care să adauge armonie și rafinament oricărui design interior. Aceste covoare rotunde, precum și cele ovale, arată deosebit de ușoare. Ele atrag imediat atenția cu forma lor specifică și ocupă mai puțin spațiu decât covoarele pătrate sau dreptunghiulare. În același timp, un covor oval poate crește vizual spațiul din interiorul unei camere mici.

Atunci când alegi un covor oval sau rotund, trebuie să respecți câteva reguli generale: În primul rând, trebuie să știi pentru ce cameră alegi covorul. Covoarele pot fi un accent major de culoare sau doar adaugă confort și se amestecă în paleta generală. Dormitor, cameră de zi sau sufragerie – covorul pentru fiecare dintre aceste camere ar trebui să fie diferit ca mărime și textură. Modelele cu textură înaltă sunt perfecte pentru un dormitor sau o cameră de zi, dar nu sunt o opțiune bună pentru hol sau sufragerie unde covoarele cu textură scurtă sunt mai bune.

Alege dimensiunea potrivită a covorului

Înainte de a merge la magazin, asigură-te că măsori suprafața podelei pe care urmează să o decorezi. Un model mic este ideal pentru definirea diferitelor zone funcționale într-un spațiu în plan deschis. Cu toate acestea, dacă dorești să îl așezi sub canapea, ai nevoie de un covor mai lat decât canapeaua și care acoperă întreaga zonă a canapelei.

Alege culoarea și modelul

Selectează culoarea și modelul covorului. Atunci când alegi un covor, nu uitați că culoarea acestuia trebuie combinată cu schema de culori a interiorului. Unii oameni doresc să creeze un efect vizual interesant, care va fi un accent luminos în interior, în timp ce alții preferă să-și amestece covorul cu schema generală din cameră. Aruncă-ți o privire asupra textilelor din cameră – prosoape, fețe de masă, perdele, tapițerie etc. Camera decorată în culori neutre pare plictisitoare și prea calmă? Atunci ai nevoie de un covor luminos. Completează-l cu perne decorative în aceeași schemă de culori și veți adăuga accente proaspete și vii la atmosfera camerei. Dacă preferi un covor care să se îmbine cu conceptul de culoare al interiorului, asigură-te că alegi un model care diferă prin saturație sau nuanță. Amintește-ți că nuanțele deschise extind vizual spațiul unei camere.

Tipuri de covoare circulare

Materialele determină calitatea, iar covoarele sunt realizate din fibre naturale sau sintetice. Lână, bumbac, mătase, iută, viscoză – acestea sunt cele mai populare materiale utilizate la fabricarea covoarelor.

Covoare din lână

Lâna este moale, durabilă și plăcută până la picioarele goale. Covoarele din lână păstrează foarte bine căldura și sunt cea mai bună opțiune pentru casele cu podea rece, încălzire slabă sau aer umed. În plus, nu se micșorează și își păstrează forma de ani de zile.

Covoare din bumbac

Covoarele din bumbac au capacitatea de a respira, ceea ce este deosebit de important dacă aveți alergii, astm sau alte boli pulmonare. Sunt ușoare și nu se estompează și nu își pierd culoarea, ci se udă rapid.

Covoare din mătase

Covoarele de mătase au fost considerate mult timp un semn al bogăției și prosperității. Au un aspect superb, strălucesc cu un luciu și strălucire unice și, pe lângă toate acestea, sunt extrem de durabile. Ca o regula, covoarele de mătase uimesc prin desenele lor, deoarece firele de mătase se vopsesc cu ușurință datorită texturii, flexibilității și elasticității lor, iar destul de des covoarele rotunde din mătase sunt realizate la comandă, ceea ce justifică costul acestora.

Covoarele din iută

Covoarele din iută sunt fabricate din planta erbacee ale cărei fibre sunt combinate cu fibre de lână. Acest material este rezistent, dar absoarbe umezeala. Covoarele din iută sunt fabricate din planta erbacee ale cărei fibre sunt combinate cu fibre de lână. Acest material este rezistent, dar absoarbe umezeala.

Covoare din compus sintetic

Covoarele de calitate, fabricate din materiale artificiale precum polipropilena și viscoza au o rezistență ridicată la uzură, sunt ușor de curățat și își păstrează forma și culoarea și sunt cea mai accesibilă opțiune. Cu toate acestea, principalul lor dezavantaj este că nu sunt ecologice.

Unde și cum poți amplasa covoarele rotunde și ovale?

Forma covorului, precum și mărimea și culoarea sa, au un efect deosebit asupra interiorului și atmosferei camerei. Covoarele rotunde și ovale îndeplinesc în mod ideal o funcție decorativă. Așează-l în centrul camerei, lângă zona canapelei sau fereastră și sunt potrivite pentru orice cameră. Le poți plasa în diferite moduri, în funcție de nevoile și ideile proprii.

Living

Covoarele ovale și rotunde din sufragerie sunt ultimele „finisaje” care ancorează conceptul interior și toate elementele. Sarcina principală a covorului din sufragerie este de a crea un confort suplimentar atât pentru proprietar, cât și pentru oaspeții săi. Ar trebui să fie selectat ținând cont de aspectul camerei, indiferent dacă covorul este doar un element funcțional sau un punct focal al designului. Dacă ai nevoie de un covor practic și funcțional, atunci trebuie să combini culoarea și textura acestuia cu alte articole de interior, cum ar fi mobilier tapițat, perdele, pereți etc. De obicei, covorul este situat în centrul camerei, combinând vizual toate detaliile interiorului.

Dormitor

Interiorul dormitorului cu covoare rotunde și ovale trebuie să se adauge la atmosfera relaxantă, confortabilă și agreabilă. Locul în care dormi și te trezești ar trebui să fie cald, primitor și liniștit. O pereche de covoare ovale de noptieră situate pe părțile laterale ale patului vor deveni nu numai un plus original la interior, ci și foarte funcționale. O soluție interesantă și originală va fi plasarea unui covor rotund mare sub pat, cu marginile care ies în afară. Această tehnică va netezi forma unghiulară a mobilierului și va adăuga o catifelare a atmosferei. Cu un mic covor oval poți defini o zonă separată, de exemplu, pentru o masă de toaletă. În ceea ce privește soluțiile de culoare, se aplică aceleași recomandări ca și pentru camera de zi.

Camera copiilor

Covoarele rotunde și ovale sunt o opțiune excelentă pentru camerele copiilor. În primul rând, covorul este o necesitate în creșele și dormitoarele copiilor nu numai pentru căldură, ci ca protecție și prevenire împotriva rănilor. În plus, această formă geometrică este mai ușor de înțeles și mai bine percepută de copil. În prezent, covoarele pentru camerele copiilor au o mare varietate de culori, modele și teme – personaje de desene animate, animale, flori, litere, cifre, forme geometrice etc. Astfel de covoare pot fi așezate lângă pătuț, în zona de joacă, în copil zona de lucru etc.

Un covor rotund sau oval va arăta adecvat și în bucătărie sau sufragerie, mai ales dacă este așezat sub o masă rotundă. Pe hol și baie poți așeza mici covoare ovale. Forma covorului va fi benefică pentru băile lungi și înguste. În același timp, acest covor poate crește vizual spațiul din interiorul unei încăperii mici.

De interes:  Bilanț coronavirus 29 noiembrie: 1.096 cazuri noi și 107 decese dintre care 15 anterioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.