Delimitarea proprietății este unul dintre primele aspecte de care trebuie să ai grijă încă din momentul în care cumperi un teren. Împrejmuirea casei și a grădinii te delimitează spațial de restul vecinilor și îți și oferă sentimentul proprietății și pe cel al siguranței. Iată ce metode ai la îndemână pentru a-ți împrejmui curtea și grădina astfel încât să te poți bucura pe deplin de locuința ta.

Garduri din plasă sudată 

Gardurile din plasă sudată oferă avantajul realizării rapide a gardurilor de împrejmuire, însă în același timp îți oferă și varietate. Poți găsi o gama diversificata de modele de plasa sudata din care să realizezi garduri foarte aspectuoase, de care tu să te poți bucura pentru cât mai mult timp. 

Gardurile din plasă sudată rezistă foarte bine în timp și costurile sunt relativ reduse față de alte materiale. În plus, aceste tipuri de garduri rezistă foarte bine la coroziune și au și rezistență mecanică mare atunci când sunt montate în mod corect, în sisteme cu stâlpișori din țeavă metalică. 

 

De interes:  Partidele politice intră în campanie electorală. Care sunt regulile

Gardurile din plasă sudată sunt foarte utile și datorită faptului că îți permit aproape orice regim de înălțime, spre deosebire de celelalte tipuri de materiale care constrâng ușor beneficiarul spre anumite înălțimi de gard. 

Plasa se poate tăia însă la dimensiunea dorită și nu va avea nevoie de măsuri suplimentare de extindere sau prindere pentru a suplimenta siguranța.

 

În plus, plasa din care va fi confecționat gardul are o dimensiune optimă a ochiurilor, lucru care contribuie și la obținerea ventilației, dar și la un grad optim de iluminare. Spre deosebire de alte tipuri de garduri, care au ca efect restrângerea vizibilității, gardul din plasă sudată îți permite să vezi la exterior, indiferent de poziția ta.

Garduri din profile WPC

Această categorie de garduri se realizează din profile speciale, foarte rezistente, care îți vor oferi siguranța împrejmuirii proprietății tale. Aceste categorii de garduri sunt relativ noi, însă concurează pe deplin cu materialele uzuale de realizare a împrejmuirilor. Aceste tipuri de profile WPC pentru garduri sunt foarte rezistente la condiții meteorologice dificile, la șocuri mecanice, dar și la uzură, fiind soluția optimă pentru a realiza garduri de calitate având în același timp și grijă de mediul înconjurător, datorită materialului foarte calitativ. 

Garduri din lemn

Gardurile din lemn au fost o opțiune potrivită pentru multă vreme însă acestea și-au mai pierdut din utilitate o dată cu apariția materialelor inovative. Astfel, lemnul este utilizat, însă mai rar pentru delimitarea proprietăților, pentru că necesită tratamente împotriva umidității și împotriva dăunătorilor. În plus lemnul nu este atât de rezistent din punct de vedere mecanic precum gardurile din plasă sudată, așadar acestea rămân o opțiune strict pentru delimitarea interioară a grădinii (exemplu: spații cu flori). Gardurile din lemn pot fi vopsite și oferă posibilitatea de a restrânge gradul de vizibilitate dacă se dorește acest lucru.

Garduri din tablă

Gardurile din tablă sunt o soluție accesibilă din punct de vedere financiar, însă au nevoie de tratamente suplimentare pentru a se comporta bine mai ales în cazul expunerii la condiții meteorologice extreme. Gardurile trebuie să răspundă la cerințe atunci când e vânt, ploaie, gheață și zăpadă, dar și atunci când vorbim despre soare puternic. Din acest punct de vedere deficitul pe care îl aduce tabla este acela că se încălzește foarte repede, emanând căldura în împrejurimi. Gradul de confort scade astfel, la fel ca și posibilitățile de utilizare corectă a împrejmuirii. 

 

De interes:  LUPTA PENTRU ROMÂNIA | Raed Arafat, scenariu NEGRU: ”Este posibil să ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”

Gardurile din tablă nu rezistă foarte bine la coroziune dacă tabla nu este special tratată în acest sens, de aceea este o idee bună să nu alegi cele mai ieftine tipuri de tablă, ci pe cele tratate cu zinc, astfel încât rugina să nu îți pună probleme de-a lungul perioadei de utilizare. 

 

Gardurile sunt o delimitare optimă pe care care ești obligat să o realizezi, iar pentru a te simți în siguranță ai opțiuni diverse din care să alegi. În funcție de nevoia ta poți alege unul dintre tipurile de garduri discutate anterior, astfel încât să fii sigur că îți garantezi împrejmuirea necesară, dar și că îți garantezi siguranța, prin trasarea unor limite foarte bine definite. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.