Pentru a putea functiona corect, orice masina are nevoie de ulei de motor. Acesta are rolul de a lubrifia piesele mobile ale vehiculului, in asa fel incat sa asigure o functionare corecta si sa evite degratarea rapida a lor. De asemenea, un ulei de motor bun poate sa curete motorul, sa combata rugina si sa contribuie la o racire corecta.

Pe piata exista foarte multe tipuri de ulei de motor si nu toate sunt de calitate. Alegerea gresita a unui astfel de produs poate sa fie dezastruos pentru vehicul si poate genera cheltuieli serioase. Tocmai de aceea, cei de la www.revizieshop.ro au creat un mic ghid despre criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi uleiul.

Cum alegi uleiul de motor pentru a asigura o functionare optima a masinii?

In principiu, exista 5 criterii de baza pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi uleiul potrivit:

  1. Specificatiile producatorului. In cartea tehnica a masinii vei gasi recomandari din partea producatorului privind cel mai bun ulei si perioada dupa care trebuie sa fie inlocuit. Daca urmaresti indicatiile primite in carte, vei putea asigura o functionare cat se poate de corecta a vehiculului;
  2. Anotimp. Specialistii recomanda inlocuirea uleiului in functie de anotimp, deoarece vascozitatea poate sa fie foarte diferita in functie de temperatura. Exista si uleiuri multigrad, care isi pastreaza vascozitatea in orice conditii si pot fi folosite de-a lungul intregului an;
  3. Stilul de condus. Conduci sportiv sau conduci calm? Daca esti o fire sportiva, vei avea nevoie de un ulei sintetic, cat mai vascos. Acesta protejeaza foarte bine motoarele turate foarte mult. Daca esti foarte calm la volan, poti opta si pentru alte tipuri de ulei, care sunt ceva mai ieftine;
  4. Buget. Evident, conteaza si bugetul. Incearca, insa, sa nu te zgarcesti, deoarece un ulei de proasta calitate poate sa insemne o uzura accelerata a altor piese si intr-un final, cheltuieli mai mari.
  5. Distribuitor. Este foarte important sa achizitionezi uleiul de motor de la o sursa de incredere. Daca vrei uleiuri de foarte buna calitate, pe www.revizieshop.ro gasesti mai multe optiuni excelente pentru diverse tipuri de motoare.

Cate tipuri de uleiuri de motor exista?

Uleiul de motor poate sa fie de 3 tipuri:

  1. Ulei pe baza de minerale.
  2. Ulei sintetic.
  3. Ulei semisintetic ( este un amestec de ulei mineral si ulei sintetic).

Majoritatea producatorilor auto recomanda uleiurile sintetice in detrimentul celor minerale, deoarece sunt obtinute prin procedee chimice controlate si contin tot felul de aditivi speciali ce ofera protectie. Uleiurile sintetice au o vascozitate mai mica, indiferent de temperaturi, rezista mult mai bine impotriva depunerilor solide si au o stabilitate excelenta la oxidare. Tocmai de aceea, daca vrei un ulei de motor de cea mai buna calitate, cele mai recomandate variante sunt cele sintetice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.