Camerele spion sunt cel mai interesant si in acelasi timp controversat segment de pe piata sistemelor de securitate. Adesea, camerele spion sunt comparate cu optiuni ascunse, ceea ce este oarecum incorect. 

Orice spionaj presupune colectarea secreta, inregistrarea diferitelor informatii, adesea cu utilizarea unor echipamente speciale, si in acest caz, ai nevoie de camere spion. Si, fireste, echipamentul folosit pentru inregistrarea sub acoperire trebuie sa respecte pe deplin toate criteriile pentru o anumita activitate.

Cerinte de baza pentru camere spion

Desigur, lista de mai jos nu este exhaustiva. Mai degraba, acestea sunt caracteristici destul de evidente care caracterizeaza in primul rand tipul de echipament in cauza. Instalare si demontare operationala. Aceasta este una dintre principalele cerinte pentru echipament. Camera spion wireless trebuie instalata in cateva secunde fara a atrage atentia strainilor. Dezmembrarea nu ar trebui, de asemenea, sa trezeasca suspiciuni.

Corp compact. Miniaturizarea este una dintre principalele conditii pentru functionarea cu succes a camerei spion. Cu cat camera spion este mai mica, cu atat este mai usor sa o ascunzi. De regula, echipamentul este deghizat in obiecte care nu atrag atentia – pixuri, prelungitoare, ceasuri de masa, ceasuri de perete, pachete de tigari, articole de imbracaminte. 

Modelele de camera spion miniaturale fac parte dintr-o categorie separata si vin incorporate in articolele de interior. Inregistrarea imaginilor se face pe un card de memorie sau transfer de date fara fir.

Camerele spion inregistreaza de obicei imaginea pe cardul de memorie incorporat. Acesta este cel mai simplu mod de a salva date. A doua optiune este transferul de date fara fir. Acest lucru iti permite sa implementezi supravegherea video directa sau inregistrarea pe un suport de la distanta.

Transmisia wireless de date creste semnificativ consumul de energie, ceea ce afecteaza negativ autonomia echipamentului. Camerele spion sunt mult mai scumpe de fabricat, dar sunt destul de populare datorita unor avantaje clare (de exemplu, chiar daca echipamentul este detectat, este aproape imposibil sa stergi inregistrarea).

Autonomie. Spre deosebire de camerele ascunse, care pot fi conectate la o sursa de alimentare, modelele de camera spion sunt echipate cu o baterie incorporata. Desigur, exista modele exotice instalate intr-un intrerupator sau o priza electrica, dar unele dintre ele au un dezavantaj semnificativ – este foarte problematic sa se asigure unghiul de vizualizare necesar.

Pentru camerele spion de sine statatoare, se folosesc baterii moderne realizate folosind tehnologia Li-Ion, care au o capacitate mare si o dimensiune destul de compacta. Dar, in orice caz, cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat este mai mare dimensiunea acesteia. De obicei, camerele spion foarte mediatizate sunt doar un truc de marketing. 

Spionajul este ilegal si nu are nimic de-a face cu sistemele de securitate. Prin urmare, modelele de camere spion disponibile, sunt camere video obisnuite in miniatura, cu caracteristici tehnice medii, care trebuie utilizate in stricta conformitate cu legislatia in vigoare. 

 

De interes:  Despre Laptopuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.