Venirea pe lume a celui mic presupune multe pregătiri prin care viitorii părinți încearcă să fie puși la punct. Printre acestea se află și alegerea căruciorului, o etapă de maximă importanță. Nu este o decizie pe care să o iei cu ușurință, iar criteriul estetic nu este cel care contează în acest caz. De aceea, pentru a-ți fi mai ușor, avem și câteva recomandări pentru tine.
Tipuri de cărucioare pentru cei mici
Există multe tipuri de cărucioare pentru cei mici, dar sunt trei cele care sunt în topul preferințelor: landourile, cele multifuncționale și evident, cele sport. Pe magazinul online Celsius Online găsești multe articole pentru copii, printre care și cărucioare.
Cărucioarele landou
Sunt o alegere populară, și nu puțini sunt cei care o preferă. Cu toate acestea, avem de a face cu un produs destul de scump, iar cadrul nu se potrivește chiar la toate tipurile de scaune.
Cărucioarele multifuncționale
Sunt alegerea celor care vor să folosească mai multe luni căruciorul, chiar dacă nevoile celui mic sunt diferite. După cum le spune și numele, avem de a face cu niște seturi, alcătuite din cadru, landou și scaunul de plimbare. Mai există și versiuni ceva mai complexe, care au și un scaun auto pentru bebeluș.
Cărucioarele sport
Dacă micuțul tău stă deja bine în funduleț, este timpul să treci la următoarea etapă, cărucioarele sport. Sunt mici, foarte mobile și se manevrează ușor. Copilul va putea dormi liniștit în el pe perioada plimbării, și nu va avea niciun disconfort.
Cadrul căruciorului pentru copii
Dacă deja ești hotărât spre care tip de cărucior vrei să-ți îndrepți atenția, trebuie să mai iei în calcul și alte aspecte, cum ar verificarea materialului cadrului. Pe piața de gen avem de a face cu cadre de aluminiu, oțel, cu sau fără amortizare.
Pentru că avem de a face cu oțel, atunci și cadrele fabricate din acest aliaj sunt mult mai rezistente. Da, au avantajul că pot rezista fără probleme ani de zile, dar cu toate acestea unele persoane susțin că sunt incommode și chiar grele.
În replică, acele cadre confecționate din aluminiu, au parte de avantajul rezistenței, dar și cel legat de greutate. Sunt mult mai ușoare, ceea ce înseamnă că tot ce înseamnă manevrarea căruciorului va fi mai facilă.
Roțile căruciorului
Pentru cei care locuiesc în mediul urban, unde avem de a face cu mult asfalt, roțile simple, din spumă, sau amestecul de cauciuc și spumă sunt suficiente. Nu cântăresc mult, au o bună aderență la sol și sunt ușor de manevrat.
Până la urmă, căruciorul nu trebuie să fie ales strict în funcție de nevoile celui mic. Adulții sunt cei care îl manevrează, așa că alege unul cu care să te simți lejer să te plimbi. Nu are rost să alegi unul masiv, cu roți care amintesc mai mult de o motocicletă decât de un cărucior pentru copii, dacă tu te plimbi cu cel mic pe trotuare bine asfaltate.
Accesoriile cărucioarelor pentru copii
În afară de cele menționate în rândurile de mai sus, cărucioarele pentru cei mici sunt dotate și unele accesorii suplimentare. Pentru a ieși mai ieftin, mulți părinți preferă să renunțe la ele, deoarece consideră că se pot descurca foarte bine și cu ajutorul lor. Vei vedea însă că au rolul acestora este mult mai important decât crezi, și cel mai probabil vei fi nevoit să le cumperi mai apoi, plătind bani frumoși. Nu toate, dar măcar acoperitoare pentru picioare sau husa de ploaie chiar sunt necesare.
Extensia copertinei
Extensia copertinei este foarte importantă la rândul ei. De multe ori, în timp ce ești la plimbare cu cel mic, vremea se schimbă și unde până nu în urmă cu câteva clipe era soare și frumos, acum a început să bată vântul puternic și chiar să plouă. Cu ajutorul acestei copertine, mica ta minune este protejată de capriciile vremii, și nu numai, chiar și de razele puternice ale soarelui. Prin urmare, întreabă la magazinul de unde vrei să cumperi căruciorul despre caracteristicile acestei copertine: trebuie să fie fabricate dintr-un material impermeabil, iar filtrul de protecție să fie 50+.
Coșul pentru cumpărături
Ce părinte, atunci când iese la plimbare cu căruciorul în care se află cel mic, nu își ia de acasă o mulțime de ”nimicuri” de care are nevoie: o punguță cu scutece de schimb, șervețele umede și uscate, un borcănaș cu mâncare sau un termos cu apă călduță pentru a prepara rapid laptele praf, unde este cazul. Toate acestea pot fi depozitate într-o geantă încăpătoare, care la rândul ei este așezată în coșul pentru cumpărături cu care este prevăzut căruciorul. Chiar și micile cumpărături pot fi depozitate tot acolo, pentru a avea mâinile libere în caz că este nevoie să intervii rapid.
Alege-l pe cel care corespunde cel mai bine nevoilor voastre
Evident, atunci când achiziționezi un cărucior pentru cel mic, te gândești în primul rând la gradul său de confort. Dar nu uita niciodată că tu ești… ”șoferul”, așa că trebuie să te gândești și la cât de confortabil te simți tu, cu manevrarea lui. Alege unul ușor, dar în același timp rezistent, și pe care să îl poți folosi o perioadă îndelungată. Plimbările cu cel mic ar trebui să fie ceva relaxant, nu să te obosești încercând să ții căruciorul drept sau să-l urci ușor pe bordură. De asemenea, faptul că atunci când nu mai ai nevoie se strânge ușor, și nici nu ocupă mult spațiu, contează enorm!