compresor aer

Pentru multi, un compresor aer este util doar atunci cand ai o roata dezumflata sau cand presiunea din cauciucuri trebuie ajustata. Totusi, pentru cunoscatori, un astfel de produs poate deveni aparatul care alimenteaza majoritatea uneltelor dintr-un atelier.

Din moment ce aerul comprimat are o eficienta mai ridicata decat curentul electric, este clar de ce unii prefera sa-si cumpere unelte care pot fi atasate unui compresor. Iata 5 dintre uneltele care pot fi alimentate la un astfel de aparat si care pot garanta imbunatatirea modului in care lucrezi!

Bormasina

Exista o diferenta majora intre bormasina clasica, pe curent si o bormasina cu aer comprimat. Prima varianta trebuie folosita cu grija, deoarece are o viteza mica, care trebuie ajustata in functie de materialul pe care este folosita.

Pe scurt, chiar si o deviere mica a burghiului poate avea ca efect o gaura stramba. O bormasina alimentata de un compresor aer, in schimb, beneficiaza de mult mai multa presiune atunci cand este folosita. Astfel, o gaura dreapta poate fi data in mai putin de o secunda!

De interes:  Antonia a făcut valuri la Moldova Nouă!

Cheia tubulara

In mare, se aplica acelasi principiu. Cheile normale, de orice tip, sunt influentate de viteza utilizatorului – anume, un mester mai grijuliu, deci mai incet, nu va fi foarte eficient folosind o cheie normala sau tubulara.

In schimb, daca cheia respectiva este alimentata de aer comprimat, atat infiletarea cat si desfiletarea unui surub/piulite se poate face in mai putin de o secunda. Desigur, avantajul cel mai mare este faptul ca piulitele pot fi stranse in mod corespunzator – acest proces nu depinde de puterea mesterului.

Pulverizator de vopsea

Exista modele de pulverizatoare alimentate de curent electric. De obicei, acestea sunt o optiune relativ viabila in lipsa unui compresor aer. Totusi, daca detii un compresor, ar trebui sa iti cumperi un pulverizator compatibil.

Probabil stii ca stratul de vopsea aplicat cu aer comprimat este mai uniform si rezista mult mai mult in timp, deoerece este aplicat cu o presiune mai mare.

Foarfecele profesional

De interes:  Belgienii vor să facă afaceri cu firmele din Banat. Poți participa gratuit la misiunea economică!

Mesterii folosesc foarfeci nu pentru a taia material, ci pentru a taia metal. Astfel, este de la sine inteles de ce un foarfece pneumatic este alternativa nu ideala, dar perfecta celui manual.

Foile de metal pot fi de grosimi diferite – astfel, un mester sigur se va intalni cu foi pe care nu le va putea taia personal. Decat sa apeleze la altcineva, acesta poate investi intr-un compresor aer si un foarfece pneumatic.

Polizorul unghiular

Metalul mult prea gros nu poate fi taiat cu un simplu foarfece. Ai nevoie, asadar, de un polizor unghiular. O astfel de unealta, atunci cand este alimentata de un compresor aer, poate face mai mult decat sa taie o bucata de metal in lungime.

Aceasta poate taia si colturi din bucata respectiva si daca este nevoie, poate face chiar decupaje (pentru mesterii ce lucreaza intr-un domeniu mai creativ).

Indiferent de tipul de unealta de care ai nevoie – sau de compresor – poti apela cu incredere la magazinul marca TopStrong. Daca esti un mester adevarat, sau vrei sa devii unul si nu stii de unde sa incepi cand vine vorba de echiparea atelierului tau, TopStrong este prima si unica ta oprire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.