Guvernul României, pentru Adi Torma: „Cine v-a pus, domnule primar, să faceți atâtea proiecte?!”

Demisia primarului orașului Moldova Nouă nu mai e o decizie atât de sigură, chiar dacă acesta s-a convins că nu poate realiza decât într-o anumită măsură sau într-un timp mult mai lung proiectele pe care le-a gândit pentru dezvoltarea unei comunități mult prea sărace pentru potențialul pe care i-l oferă Dunărea!

Rămas fără niciun sprijin politic, Adi Torma consideră că decizia renunțării la scaunul de edil-șef este una corectă: „E dezamăgitor să vezi că oamenii care conduc în momentul de față România nu sunt interesați decât să spoiască, așa pe alocuri, cu un strat de asfalt sau cu cine știe ce minciuni, anumite comunități, nici măcar nu pe toate. În același timp, e dezamăgitor să-i vezi pe ai tăi, aici mă refer la PNL, că nu caută altceva decât să ajungă, de fapt, la ciolan, fără să le pese de nevoile reale ale comunității”.

Torma susține că în cei trei ani petrecuți în postura de primar și de membru de partid, de șef de organizație locală chiar, s-a convins că mult prea puțini sunt cei care doresc să facă într-adevăr ceva pentru dezvoltarea orașului și județului. Cei mai mulți sunt interesați doar de propriile buzunare, de afaceri meschine, de cumetrii și nepotisme. Toate, bineînțeles, în detrimentul comunităților și al oamenilor care își pun speranțe în zadar. Pentru că nu a intrat în astfel de jocuri politice și nu s-a regăsit în interesele de grup, Torma s-a simțit îndepărtat. Tocmai de aici și decizia de a demisiona. Totuși, în Moldova Nouă s-au schimbat destule în cei trei ani cu Torma la șefia administrației publice, iar cei care îi cer primarului să renunțe la ideea demisiei nu sunt deloc puțini. Iar edilul pare să fi cedat.

De interes:  Nu conteaza daca esti profesionista! Iata patru pensule de machiaj care nu ar trebui sa-ti lipseasca din colectie!

„Avem proiecte de 10 milioane de euro pe fonduri europene, care presupun o cofinanțare de 800.000 de euro», bani pe care noi îi aveam dacă Guvernul României nu ne-ar fi tăiat, sistematic, banii din bugetul local. Să primesc un răspuns de genul «Cine v-a pus, domnule primar, să faceți atâtea proiecte?» e dezamăgitor. Proiectele le facem pentru comunitate. În condițiile în care rămân în primărie am o singură variantă: să mă plâng în continuare de neputința sistemului”, a explicat Adi Torma.

Varianta demisiei din funcția de primar a apărut după ce social-democrații și consilierii Partidului Verde s-au opus propunerii lui Torma de reducere a salariilor din Primărie. Acesta a explicat încă o dată că tăierile salariale nu sunt o dorință a sa, ci o unică soluție. „Atât timp cât colegii din Primărie nu vor să-nțeleagă, iar o micșorare a salariilor va duce la o lipsă de dorință de a face treabă, mediul politic nu te ajută, atunci degeaba oamenii din oraș te doresc. Și ei la la rândul lor te doresc ca tu să poți oferi anumite soluții. Eu sunt în imposibilitatea de a oferi alte soluții”, a mai spus Torma pentru expressdebanat.ro.

De interes:  Egal dezamăgitor pentru România lui Contra! Misiune tot mai complicată pentru Euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.