Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au venit la Primăria Municipiului Timișoara. După ce informația a ajuns în presă, primarul Nicolae Robu nu a răspuns în cursul zilei de luni la apelurile telefonice de venite de la jurnaliști, dar a explicat la conferința de presă săptămânală de marți ce s-a petrecut, în versiunea sa.

Edilul-șef spune că presa a exagerat informația și că nu a fost vorba de percheziții. „Nu a fost nicio percheziție și nicio descindere în forță a polițiștilor și a procurorilor DNA la Primăria Timișoara. Pur și simplu ieri dimineață s-au prezentat doi procurori de la DNA de o manieră foarte civilizată. Mi-au prezentat o adresă, au explicat conținutul adresei, prin care se cereau documente. Parcă opt autorizații de construcții și un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru un PUD (n.r. Plan Urbanistic de Dezvoltare) și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit să poată discuta personal cu șeful de la Urbanism, pentru că la o altă solicitare cu alte autorizații nu s-au dat toate documentele cerute și a fost nevoie să revină și să explice că ceva lipsește și au nevoie și de acele lucruri. Ca să nu se mai întâmple așa, au venit personal să le explice despre ce vorba”, a precizat primarul.

De interes:  Top 6 cele mai bune sfaturi pentru a evita imbatranirea pielii

Întrebat de jurnaliști de ce permite ca multe răspunsuri la solicitări pe Legea 544, a liberului acces la informații de interes public, să fie nesemnate de nicio persoană de la direcțiile din Primărie, Robu a spus că nu va mai tolera așa ceva. Edilul-șef chiar i-a reproșat acest lucru lui Ciprian Nyari, de la Direcția de Comunicare. Robu a precizat că nu e de acord cu neasumarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.